banner de witvisser

Gruppen Angelsport EmlichheimSaga-the-game-changer - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.Verpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndePreston Innovations.De BaitshopWormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.

Het was even een klus om alles bij elkaar te krijgen maar het is gelukt. Alle gegevens rangen en standen van het WK 2015 kunt u hier vinden.

Afgelopen weekend was het WK Feeder vissen in Nederland. Dit was voor mij de ideale mogelijkheid om dit grote evenement eens van dichtbij te bekijken. Via de Sportvisserij kon ik aan een paar perskaarten komen. Aangezien ik niet overal tegelijk kon zijn heb ik Wout Jan Kuik benaderd of hij ook belang bij een perskaart had en wat foto’s wil maken van het WK.

Na maanden van voorbereiding zijn inmiddels de eerste voerkorven over het kanaal tussen Gent en Terneuzen gevlogen. De trainingsweek van het wereldkampioenschap feedervissen is gestart en wedstrijdvissend Nederland maakt zich op voor een tropisch kampioenschap.

Van de vier voorgaande edities van het WK Feeder werden er drie bekroond met een podiumplaats. Nederland mag dus met recht een favoriet worden genoemd voor de te vergeven titel in Terneuzen. Ter voorbereiding werkte de Oranje-equipe een Feeder Challenge af op het kanaal tussen Gent en Terneuzen, het uiteindelijke WK-parcours. Een eclatante overwinning.

Nog vier dagen voordat het WK geweld echt losbarst. De voorbereidingen zijn in opperste staat van gereedheid. Ook de mannen die het voor Nederland moeten gaan doen, zijn er helemaal klaar voor. We blikken vooruit met Peter van der Willik (58) en Theo Leijrik (48).

Met nog twee weken voor de start van het Wereldkampioenschap Feedervissen stijgt de spanning voor de Nederlandse ploeg zienderogen. Een thuiswedstrijd aan het kanaal tussen Gent en Terneuzen binnen een vis-discipline die ons Hollanders goed ligt. Internationals Marco Hofman en Ramon Ansing zijn er klaar voor na het winnen van de Feeder Challenge van twee weken geleden. Het aftellen kan nu echt beginnen.

Deze zomer vinden er tal van sportactiviteiten plaats in Nederland. Grote blikvanger is natuurlijk de start van de Tour de France in Utrecht, maar er vinden ook op sportvisgebied diverse grote evenementen plaats in ons land zoals de World Predator Classic en het WK Feedervissen.

Het WK Feedervissen gaat volgende maand van start. Men is al druk aan het trainen op het parcours.

Er zijn al verschillende wedstrijden georganiseerd op het wedstrijd parcours.

Vanaf maandag 6 Juli beginnen de officiele trainingsdagen van het WK  

Hier onder ziet u een overzicht van het programma van de 5e wereldkampioenschappen feedervissen in Nederland.

Het 5e Wereldkampioenschap Feedervissen zal worden gehouden in het Kanaal Gent-Terneuzen dat in Nederland ca. 14 kilometer lang is. Het kampioenschap zal worden gehouden aan de oostzijde van het (zee)kanaal tussen Westdorpe en het begin van de havens van Terneuzen. 

 

T Wisentbos DrontenGURU Knowledge is power.Preston Innovations.Marcel vd EyndeGruppen Angelsport EmlichheimSaga-the-game-changer - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseBAITSHOP.NLHengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport Hennie Kruidenier.Verpa-Geers Groundbaits.