banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeMatrixCarpzoomHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Topdobbers

Nadat we twee eerdere afspraken met Johan moesten afzeggen wegens het slechte weer was de derde poging wel raak. Een schitterende dag begin maart met een stralend blauwe hemel, weinig wind en een aangename temperatuur.

 

 

 

We zouden vandaag gaan slepen op snoek in de polder. Dit leverde de laatste weken de nodige leuke snoeken op met daarbij ook enkele forse exemplaren.

Het had al een tijdje niet geregend waardoor het water mooi helder was. Perfect voor snoek dus. We hadden een mooie ronde van zo’n 30 km in gedachten. Als je zo’n afstand aflegt, dan moet je gewoon snoek tegen komen. Dat kan haast niet anders zou je zeggen. Hoewel, heel erg makkelijk zou het vandaag toch niet echt worden.

De snoek was niet erg actief en lag nog steeds strak tegen de bodem ondanks de wat gestegen watertemperatuur. We wisten in de eerste uren wat kleine snoeken te vangen aan relatief groot kunstaas. Vlak voor een brug kreeg Johan opeens een enorme dreun op zijn hengel. Johan voelde meteen dat dit geen kleine snoek was. De snoek bleef lang diep en gaf zich niet zo maar gewonnen. Uiteindelijk bleek Johan een schitterende poldersnoek van 1.10 meter te hebben gehaakt. Voor de polder toch een behoorlijke vis.

Hierna wisten we nog een paar snoeken te vangen die net aan de maat waren. Toch vreemd. Kleine snoek genoeg maar een zeventiger, tachtiger of negentiger vang je dan niet. Die zouden er toch ook genoeg moeten zitten. Hoe dan ook, qua weer was het een dag uit het boekje. Wat een genot en voorrecht om op een dergelijke dag op het water te zijn. Gewoon op en top genieten!

Hieronder een fotoverslag van deze dag.

 

Selectief vissen met groot kunstaas (in dit geval een Wob Shad van 22 cm) om kleine snoek te ontlopen helpt niet veel.


Net aan de maat, maar een stuk kunstaas ter grootte van de helft van zijn eigen lengte wordt gewoon gepakt.

Altijd oog voor de omgeving. 


Deze onfortuinlijke visser is zijn plug helaas kwijt. 

Wat zijn het toch mooie sierlijke dieren.


De good old Bullfrog van Dick van Hattem.


Johan met zijn schitterende dame van 1.10 meter. 


Catch & release!

Hartelijke visgroeten,

Jöran (bron www.metersnoeken.nl)

 

Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CarpzoomTopdobbersMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.