banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeMatrixCarpzoomHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Topdobbers

Op het gebruikelijke tijdstip oftewel ruim voordat de zon opkomt staan Sean en ik aan de helling. De snoeken krijgen rust. We gaan weer een poging doen om baars en snoekbaars te vangen op de rivier. De Godfathers en bakken met rubber gaan de Monark in en als de Monark te water ligt is het een kwestie van warm draaien alvorens het gas erop gaat. Heerlijk zo in de vroege morgen op het water te zijn.

Als we zijn waar we zijn willen gaan de shadjes naar beneden. In het begin is het altijd zoeken waar de vissen zitten. Het is daarom zaak om in het begin veel te varieeren. Van diep naar ondiep en weer terug. Net zo lang totdat de eerste vissen zich komen melden.

Dat melden blijkt nog niet zo simpel te zijn. We tikken en tikken maar aanbeten blijven uit. We wisselen van shadjes maar er gebeurt niets. Niet op 13 meter, niet op 12, niet op 11, niet op 10. niet op 9 niet op 8, niet op 7 meter... Ongelooflijk. We kijken elkaar eens aan. Ook boven nog dieper water ziet het water er doods uit. De HDS12 laat het overduidelijk zien. Dan maar het ondiepe op. En daar krijgen we zowaar leven. Althans Sean krijgt een aanbeet.. Een dikke 40+ baars is de boosdoener als je daar van mag spreken. De eerste 40+ baars van vandaag.

Nadat de baars voor het nageslacht op de foto is gezet tikken we verder. We zijn inmiddels al een paar uur bezig en ik heb nog geen stootje gevoeld. Sean begint de slag te pakken te krijgen. Na de eerste 40+ baars volgt een tweede dikke 40+ baars.

Dikke straatvechter

Ook deze zwemt even later weer bij zijn vriendjes. Sean vangt de baarzen op een flex shad. De shad oogt wat lomp maar ze willen hem maar al te graag hebben. Als ook baars nummer 3 zich meld bij Sean en ook deze de 40 cm grens wat voor velen een magische grens is ben ik ervan overtuigd dat de vangtkracht in de shad zit. Ik doe mijn uiterste best en krijg uiteindelijk een spijkerharde aanbeet van een snoekbaars. Mooie vis die aan de oppervlakte de shad met haak weet te lossen. Ik blijf op de hatelijke 0 staan. 

RARARARARA Raden maar..... De winnaar krijgt weer een mooie Salmo plug thuisgestuurd. 

Hoe groot is deze baars?? 

Sean harkt lekker door. Slaat met enige regelmaat ook een GIDL maar dan staat zijn Godfather weer krom. De eerste niet veertiger is een feit. Met 38 cm nog steeds een beste bak maar hij mag niet op de foto... :-)

Ik doe mijn uiterste best om ook een vis te vangen. De halve doos met rubber gaat aan de speld maar aanbeten blijven verder uit. Groot of klein, vork of schoep, groen of bruin... het lijkt allemaal niets uit te maken. Als Sean zijn vijfde dikke baars vangt valt het ook bij Sean wat stil.


En 40+ baars nummer zoveel voor Sean.

Als Sean een uurtje visloos blijft en zelf ook wisselt van kleur neem ik de proef op de som. Ik doe er een flex shad aan. De shad waarmee Sean zijn vissen deze morgen ving. Het duurt nog geen 10 minuten alvorens ik met een kromme hengel zit. Ook voor mij direct een dikke baars van ruim over de 40 centimeter. Ik ben er blij mee.

Met een flex shad krijg ik plotseling de ene aanbeet na de andere...

Toeval of niet? Ik hark vol zelfvertrouwen verder en pak even later nummer 2. Nu is een slanke snoekbaars met een opvallend grote staart degene die niet van de flex shad af kan blijven.

wat een staart.....

De vaart komt er lekker in... Vis nummer 3 komt zich bij mij melden. Hoppa ! Leve de flex ! Waarom krijg ik nu wel beet en vanmorgen niet? Onbegrijpelijk maar is dat nu niet net datgene wat het vissen ook zo leuk maakt? Het is iedere keer weer anders.

Flex happer

Het is al middag. De broodjes zijn op. Ik krijg nog een serie mooie aanbeten. Sean krijgt nog een paar tikjes maar de vaart is er uit. Alles wijst er toch op dat het in de shad zat vandaag. Als ik nog een mooie stevige 60+ snoekbaars vang is dat toch wel het kersje op het taartje voor vandaag.

Mooie kers.

Sean heeft verplichtingen later in de middag in de vorm van een tennis wedstrijd. We moeten helaas vroeg van het water af. Met in totaal een dozijn vissen zijn we niet ontvreden. 7 baarzen boven de 40. Slechts eentje eronder en 4 snoekbaarzen zijn ons deel.

Binnenkort weer nieuwe pogingen om die ene grote snoekbaars aan de schubben te komen. Mocht je nog mee willen gokken :

http://www.metersnoeken.nl/visdagverslagen/2118

Iedereen weer knalharde gortdroge aanbeten gewenst op zijn shadjes ( mits ze niet de vriezer in gaan)

Dick en Sean

Om te benadrukken hoe mooi deze dikke baarzen eigenlijk zijn nog even onderstaande foto... 

Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CarpzoomTopdobbersMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.