banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeMatrixCarpzoomHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Topdobbers


Vandaag een extra dagje vissen, of liever gezegd, werken aan de waterkant. Ik moest nog een bergje artikelen lezen en het zou mooi weer worden, waarom dan niet aan de waterkant? 

 

 

 

Door het succes van afgelopen weekend met twee vissen van 110+ was het vertrouwen toren hoog. Ik zou met de boot naar een mooie stek gaan waar met 2 man prima te vissen viel. Het feit dat ik de hele dag zou moeten lezen, wilde niet zeggen dat er niemand mee kon. Ik informeerde bij Gijs of hij zin had om me te vergezellen. Hij was echter ook van plan om op dezelfde stek te gaan vissen met Olof. Mmm na even overleg, dan maar met zijn 3en. Niet optimaal voor de beoogde stek, maar met wat pas, meet en uitvaarwerk toch wel te doen.

De volgende ochtend was het koud. De wereld was bedekt met een mooie laag rijp. Zo ook mijn motor. Na enkele pogingen sloeg deze toch relatief eenvoudig aan. Na 20 minuten varen over spiegelglad water arriveerden we op de stek. Onderweg had ik alvast een dikke sardien laten vallen met 2 dregjes erin op 7 meter diepte. Zo, ik was in ieder geval al aan het vissen. Ook Gijs koos ervoor om met 2 hengels statisch te vissen terwijl Olof met een hengel statisch viste en met de andere hengel een dobber als beetindicatie gebruikte. Het was behoorlijk koud in de vroege ochtend, maar toen het zonnetje eenmaal doorbrak werd het aangenaam. Geen goed snoek weer....helder, zonnig windstill weer. Of toch wel, de beetmelder van Gijs gaat af. Iets heeft zijn harder gegrepen. Een korte dril. Geen monster, maar een mooie 80tiger kan in het water onthaakt worden. Het begin is er en de dag is nog lang. Ik zit lekker in de boot te lezen in het zonnetje. Wat een baan! Na 2 uur is het tijd voor een praatje met Gijs en Olof die een stukje verder op de kant geinstaleerd zijn. Het wordt zo langzamerhand wel weer tijd voor een aanbeet grap ik een beetje. Mijn gebeden worden verhoord. Weer is het een aasvis van Gijs die gegrepen is. De vis lijkt eenvoudig mee te komen, maar eenmaal vlak voor de kant komt er toch nog een eindstrijd. Gijs wint ook deze keer. Een prachtige zware vis ligt in het landingnet. Deze gaat richting de 110. De meter blijft echter "steken" op 108. Prachtige vis. Gijs is er terecht blij mee. Na de gebruikelijke fotosessie, gaat ze weer terug.

Prachtige vis voor Gijs

Ik kijk haar na en merk dan dat ik Olofs dobber niet meer zie. Ik zie wel zijn lijn strak lopen. Ik waarschuuw Olof die na zijn hengel sprint, even twijfelt, maar dan meteen de haak zet. Weer raak. Deze vis geeft wel meteen gas, maar als we haar voor het eerst zien, denken we dat het een kleintje is. Eenmaal in het net lijkt dat wel mee te vallen, maar vergeleken met de vis van enkele minuten geleden, toch echt een slag kleiner. Toch nog 98cm. Eigenlijk helemaal niets mis mee! Een mooie vis die snel ook even op de foto gaat voordat ze weer mag zwemmen.

Net niet de metergrens overschrijdend

Ik ga weer verder met lezen in de boot. Het einde van de middag nadert en stiekem hoop ik dat ik ook nog een aanbeet krijg. Als de zon begint te zakken vervliegt die hoop langzaam. We nemen op de kant de dag nog even door. Toch drie vissen. Dan meld zich plots een 4de vis zich op mijn buitenste hengel. Na een sprintje zet ik de haak. Mijn hengel buigt diep door. De vis komt even niet van zijn plaats. Dan win ik wat lijn. Seconden later heeft de vis het weer terug gepakt. Hetzelde herhaalt zich enkele keren. Wat een dril. Uiteindelijk win ik meer lijn dan de vis lijn neemt. Ik ben aan de winnende hand.

Dan ligt ze in het net. Ik til haar uit het water. Zo, dat valt niet mee. Nog een slag groter en zwaarder dan de 108 van eerder die dag. Na nauwkeurig meten blijkt ze 113 te zijn. Weer een vis van 110+ voor mij. Wat een doodaasseizoen! Ze komt volledig tot haar recht in de namiddag winter zon. Letterlijk en figuurlijk een dag met een gouden randje.   Goud!

 

 

 

 

 

Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CarpzoomTopdobbersMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.