banner de witvisser

SOLITH Fish - CrestaGURU Knowledge is power.TopdobbersVerpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeMatrixHengelsport en Botenbeurs 2017T Wisentbos DrontenCarpzoomCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Hengelsport Hennie Kruidenier.De Graankorrel Oude Pekela.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.LASEBOWormenkwekerij WassePreston Innovations.

In de zomer en het najaar kun je heel actief op baars vissen. Dit geeft voor mij een extra dimensie aan urban fishing. Naast het vissen met shads kunnen ook kleine plugjes geweldig werken voor baars. Een van mijn favorieten voor het wat diepere water is de Ikiru Baby Crank DD.
Het strak gestroomlijnde plugje behoort met zijn 4 centimeter tot de wat kleinere plugjes.

 

 

 

Door die eigenschap bestaat er de mogelijkheid om zowat elk formaat baars op dit plugje te vangen. De DD in de naam staat voor ‘deep diving’. Er zijn maar weinig soortgelijke kleine plugjes op de markt die ook nog eens diep kunnen duiken. De zenuwachtige actie en de luide ratel maken dit plugje extra aantrekkelijk voor roofvis zoals baars.

 

SPRO Ikiru Baby Crank 577 001

Hij kon de ‘Sardine’ niet aan hem voorbij laten gaan.

 Tijdens urban fishing kom je vaak niet anders tegen dan kademuren en damwanden en laat dát nu juist een ideale plaatsen zijn om met plugjes langs te vissen. Ook het lopend trollen gaat deze Ikiru-plugjes goed af. Tijdens het lopen langs kademuren laat de Ikiru Baby Crank DD zich goed manoeuvreren en zeker niet onbelangrijk: hij blijft prima recht lopen. Gedurende het trollen loopt het plugje tot ongeveer 2,5 meter.SPRO Ikiru Baby Crank 577 002


Kademuren en damwanden zijn ideaal om af te vissen met de Ikiru Baby Crank DD.

 

                                         

 Werpend komt de Ikiru Baby Crank DD ook goed tot zijn recht. Naast het vissen in dieper water, hang ik deze plug ook aan de speld bij het werpend vissen in ondieper water (tot 2,0m) op kortere werpafstanden. Dankzij de lange duikschoep kun je het plugje binnen no-time aanbieden in de onderste waterlaag van je viswater. Bijvoorbeeld tussen twee kademuren in is dat erg handig!

SPRO Ikiru Baby Crank 577 003


Dankzij de lange duikschoep is het plugje in no-time op diepte.Wat betreft het uiterlijk zit je goed bij de Ikiru-serie; de print is erg gedetailleerd en dankzij het doorzichtig omhulsel lijkt het bijna een levensecht visje. Ook het standaard gemonteerde rode dregje heeft een toegevoegde waarde, het zal niet de eerste keer zijn dat (kleinere) baarsjes mijn Ikiru gericht op het rode dregje pakken!SPRO Ikiru Baby Crank 577 004


Zeker eens proberen die Ikiru DD Baby Crank!Tot de volgende!
Niels Patijn

De Ikiru-serie omvat overigens nog veel meer interessante pluggen voor baars, check ze hier.

 

 

                                          

 

 

 

 

 

Wormenkwekerij WasseTopdobbersHengelsport SappemeerLASEBODe Graankorrel Oude Pekela.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.MatrixCarpzoomHengelsport en Botenbeurs 2017SOLITH Fish - CrestaMarcel vd EyndeGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.

Verkoop & Aanbiedingen

Elektrische kar voor je viskofferDriepoot-HengelsteunBeetmelderWalter medium float matchhengelVoordeelset: 2 stuks S-WimmerKunstaas, jerkbaits: JERKZ – M ‘Green’ en’Shiny blue’Viskoffer met plateau