banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeMatrixCarpzoomHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Topdobbers

Het is pikkedonker. Ik ontmoet Edward zoals altijd aan de helling. We begroeten elkaar en maken ons op voor een paar uurtjes dood azen. De baas van Edward vist vandaag ook mee maar heeft wat moeite met het tijdstip waarop wij graag starten. 

Het is nog pikke donker als we op de beoogde stek zijn. De dobbers worden ingegooid en in het schijnsel van de straatlantaarns kunnen we ze zien. 3 stuks slechts. Anders is het risico te groot dat we wat missen. 

Als de nacht heeft geruild met de dag en we de dobbers goed kunnen zien zakt er eentje weg. Nog voordat Edward de hengel in zijn hand heeft hoeft het al niet meer. Gewoon losgelaten. Jammer maar we krijgen vast nog wel een kans.

Een kwartier later is het de linker dobber die wegloopt, Edward slaat hard aan en de karperstok gaat lekker krom. Toch komt de vis wat te snel naar de boot om echt groot te zijn. Maar het blijkt een grapjas te zijn. Eenmaal bij de boot zien we dat het echt om een meterbak gaat. De snoek gaat nu pas goed gas geven en laat Edward even alle hoeken van het water zien. Omdat we met 1 dreg vissen pak ik de snoek er zo uit. Op de plank komen we tot een mooie 105 cm. Edward wilde voor in zijn nieuwe huis een mooie snoekfoto aan de muur.. Das bij deze gelukt. 

Om in te lijsten...

Als we de snoek terugzetten belt Bart op... Hij staat te wachten. Das mooi. We gooien niet meer in en varen terug naar de helling. 

Bart stapt in en we gaan met zijn drietjes verder. 
Op het programma staat trollen. Veel trollen. Maar er gebeurd bijster weinig. De snoek ligt compleet vast en op plekken waar we een week eerder volop beet kregen is het nu doods.

Pas rond de middag krijg ik een harde beuk op een zwaar stuk rubber. De snoek vliegt alle kanten op en ik denk aan de tweede meter van de dag. Het vecht in ieder geval wel zo. Wat een brute kracht heeft deze vis. Op de zware jerkhengel moet de snoek toch echt het onderspit delven. Ik pak haar uit het water en op de plank komen we net weer een stukje tekort. Weer een mooie vis van 98cm. De pret is er niet minder om.

Net niet de grens over...

De uren die volgen kenmerken zich door prima gesprekken, ijsvogeltjes en heerlijke soep. De snoeken geven niet thuis meer. Als we het laatste uur in gaan trek ik het gas nog eens open en proberen we nog 1 stek. Hier pakt Bart gelukkig nog een vis zodat een blank van zijn kant wordt voorkomen.

Ook Bart blijft niet met legen handen vandaag al scheelde het weinig.

Hierna moeten we er echt mee stoppen. De snoeken hadden er geen zin in vandaag maar lekker vroeg starten was vandaag de sleutel tot een mooi succes voor Edward.


Iedereen weer strakke lijnen de komende week.

Dick 

 

 

 

Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CarpzoomTopdobbersMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.