banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeMatrixCarpzoomHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Topdobbers

Aangezien het roofvissen weer in volle gang is plaatsen we af en toe artikelen van Roofvissen.

Zoals altijd kijken we er verlangend naar uit. De visdagen met 1 van mijn vaste vismaten Lucien zijn altijd heerlijke dagen op het water. 

Lekker vroeg starten. Geen gezeur en altijd op tijd, ik hou er zo van! 

 

Het is nog donker als we aan de helling staan. De wereld is klein. Typerend voor deze tijd van het jaar. We hebben besloten niet veel rommel mee te nemen en gewoon wat werpend te gaan vissen op het grote water. 

Als de Tomasco van Luus erin ligt varen we eerst de motor warm en daarna gaan we naar de plek toe waar we vis verwachten. Water is nog steeds rond de 10 graden en dan moet er werpend toch echt nog wel vis te vangen zijn. Er staat een lekker zuidwesten windje, het is mistig, beetje troosteloos maar om te vissen prima. 

Ik bedien vandaag de fronttroller die ons langs de taludjes zal leiden. Mijn kennis van dit stukje water is wat groter als die van Luus. We beginnen in de schemering te harken en al snel heb ik een nazwemmer. Niet veel later een misser. Voelde niet groots aan maar we zijn al blij dat we leven hebben. 

Lucien knoopt een Fatso aan de onderlijn van een te zachte hengel en begint te smijten. Ik pak ondertussen mijn eerste snoekje op een 10 cm Slidertje in een apart fel kleurtje. Bewuste keuze gezien het donkere weer.

Op de good old Slider.

Lucien is de volgende die een gruwelijk mooie aanbeet krijgt op zijn Fatso. Hij slaat zijn hengel krom tot in het handvat maar de snoek komt amper van zijn plek. Dan baal je dat je met een te lichte hengel staat te gooien. Het onvermijdelijke gebeurd: de snoek schiet los. De woorden en oerkreten die over het water galmen verstommen in de mist. Niets gezien en toch vrij zeker weten dat je een hele dikke bak verspeeld hebt... 

Er volgt een rare periode. Ik krijg maar liefst 4 volgers en waar ik normaal wel raad mee weet lukt me nu niet. Allen draaien ze bij de boot weg en laten mij een tikkie gefrustreerd achter. We staan op een schamele 1 snoek en het is al half 11. Toch hebben we er zeker een stuk of 6 gezien of gevoeld. 

Ik maak een switch naar een lichte hengel met een Nokkela. Door velen verguisd en niet serieus genomen als aasje om mee te werpen maar ik heb er eerder dikke snoeken op gevangen en vandaag krijgt hij weer speeltijd. 

Op een plek waar ik dit seizoen eerder een fraaie vis loste stond ik ongemerkt toch op scherp. Lange worpen met een molen en lekker ongecontroleerd snel en onregelmatig binnen harken maken dit aasje toch wel tot een blijvertje voor mij. Het duurt een goed kwartier als ik een droge klap krijg op het kleine ding. Direct voel ik dat het en goeie is. Op de 15 ponds lijn en de lichte hengel pure topsport. De snoek geeft het niet snel op en neemt meerdere forse runs van 10 a 20 meter. Na een minuut of 4 a 5 is de koek op en kan ik haar bi j het handvat pakken. Prachtige tekening, geen schubje verkeerd. Allemaal cliches maar ze zijn gewoon waar. 

 

 

Luus schiet wat plaatjes en de dreg die door het mooie schuif systeem vaak in het scharniertje terecht komt is er even later snel uit. Ook heerlijk met pakken trouwens. Je grijpt nooit in een dreg wat natuurlijk de nachtmerrie is voor de meeste vissers. 

Geen schubje verkeerd.

In volle glorie met de baars kleurige Nokkela. 

Dan is het Luus die een snoek haakt. Eindelijk van de hatelijke 0 af. Geen monster maar bijna 80 is een prima vis.

Van de 0 af!

De aanbeten worden spaarzaam. De wind valt weg op het water. Nooit goed hier. Windstil weer betekent meestal ook stil met de strikes. Luus weet op een Swimbaitje van Dam nog een mooie vis te strikken maar weet deze niet veel later ook te parkeren door een ongelukkige lijnbreuk. 

Ook deze weer puntgaaf. En vol eroverheen!

Vol genomen. Mocht er nog iemand zijn die een dergelijk Dam swimbaitje heeft.. stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De trolhengels komen voor de dag. We besluiten dat de laatste paar uur het trollend maar moet gebeuren. Foute keuze blijkt achteraf. 3 uur lang trillen de toppen van 5 hengels, 3 uur lang lopen er de meeste fantastische pluggen en Swimbaits door het water. 3 uur lang wordt er alleen maar naar gekeken maar niet in gebeten. Werkelijk niet 1 die zich vergrijpt in het kunststof. Het is niet anders. Geen woeste dag, wel mijn 320ste metersnoek. 

Iedereen weer strakke lijnen, wegploppende dobbers of gewoon knalharde aanbeten gewenst op kunstaas. Respecteer elkaar en ga ook zo met de vissen om. 

Dick

Kijk ook eens op metersnoeken.nl

 

 

 

 

 

Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CarpzoomTopdobbersMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.