banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeMatrixCarpzoomHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Topdobbers

Het gezegde gaat… het bloed kruipt waar het niet gaan kan… en zo ook bij mij en mijn vismaat vanmorgen. Om iets na negenen haal ik mijn vismaat op voor een dagje bikkelen. Strooizout in de auto, één thermoskan met koffie en de ander met ‘snert’ (erwtensoep) mee voor de inwendige mens en weer veel zin om te vissen!

Het had ligt geijzeld en dus was de trailerhelling dan ook spekglad. Eerst maar eens strooien en even wachten. Ondertussen konden we al het materiaal overpakken van de auto naar de boot en nadat het zout zijn werk had gedaan konden we, met wat wielspin, traileren. Op het water lag er her en der wat ijs maar dat mocht geen naam hebben.

P1020163 - kopie_600x393De eerste uren was het koud, nat en visloos. Geen aanbeet of tikje gehad. Mijn vismaat verspeelde helaas nog wel een vis in de ochtenduren op een grote shad. Pas in de middag begon het inmiddels befaamde bijtuurtje! De Salmo Hornet maakte zijn reputatie,wederom, waar en na een harde aanbeet kon ik een mooie snoek landen in de boot.

P1020198_600x450P1020199_600x450

Daar kreeP1020175 - kopie_600x451g ik het wel even weer warm van. De Hornet uiteraard weer snel in het water en eens kijken of we nog een rover zouden kunnen verleiden. Ondertussen werden we ook nog getrakteerd op enorme hagelbui maar dat deerde ons niet. Het bijtuurtje zette gelukkig door en kreeg ik nogmaals een keiharde aanbeet. Een iets groter, maar gaaf, exemplaar liet zich aan boord tillen.

P1020185_600x450P1020197_600x450

Het bijtuurtje werd gecomplimenteerd met een nog een rover, nadat ik overigens ook nog een hele grote jammer genoeg had verspeeld. De plug zat net voor in de lip gehaakt en werd met een klap uit de bek geschud. Ook dat hoort erbij.

Tegen half vijf werd het schemerig en kwam er ook weer bui aandrijven en voor ons tijd om weer richting de trailerhelling te gaan. Daar aangekomen was de helling al weer licht aan het aanvriezen. Mijn strooizout had ik in de ochtend al helemaal verbruikt dus werd het nog even spannend of we weg zouden kunnen komen. Ook dit ging uiteindelijk goed.

P1020208_600x450Nu thuis en met een positief gevoel terugkijken op vandaag en de afgelopen visdagen! Eet smakelijk en op naar een volgende visdag!

Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CarpzoomTopdobbersMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.