banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeMatrixCarpzoomHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Topdobbers

VaP1020235_600x450ndaag had ik 2 terugkerende gasten aan boord. We hadden afgesproken bij één van de randmeren. De afgelopen dagen veelvuldig contact gehad met mede vissers, uit de regio, die konden aangeven of de trailerhelling ook begaanbaar was. De hogere temperaturen droegen gelukkig ook bij aan een ijsvrije trailerhelling. Om half negen arriveerden mijn gasten voor vandaag en ik had de boot al in het water en zo konden we gelijk aan de bak.

P1020242_600x450In de korte tijd die we hadden gingen we een aantal technieken toepassen om wat vis in de boot te krijgen. Langzaam slepen met dood aas leverde helaas niets op. Ook werpend rondom de boot kon geen snoek in de verleiding brengen. Wel was het enorm gezellig in de boot en werd er enorm gelachen en bijgepraat. Omdat zowel met dood aas als werpend geen resultaat werd behaald zijn we, uiteraard in overleg, overgestapt op het slepen met kunstaas. Dit leverde vrijwel direct in de eerste meters het eerste snoekje van de dag op. De vis zat onder de parasieten wat aangeeft dat ze nog erg inactief zijn. Ook enkele littekens van een eerdere ontmoeting met een aalscholver had zijn sporen achtergelaten.

P1020246_600x450P1020249_600x450

Ook mijn andere gast ving kort daarna zijn eerste vangst van vandaag. Op de Hornet van Salmo was de snoek erg gretig. Een iets groter exemplaar liet zich gewillig in de boot tillen. Na de nodige foto’s werd de vis weer rustig teruggezet. Daarna was het weer even rustig en moesten we zo zachtjes aan weer richting de trailerhelling.

P1020253_600x450P1020260_600x450We waren druk in gesprek totdat de hengel van mijn gast zowat krom in de hengelsteun stond. Een mooie snoek was wederom voor de hornet gevallen en kon door mijn gast zelf middels de kieuwgreep naar binnen worden getild. Trots wordt er geposeerd en even daarna laten we ook deze snoek weer het ruime sop kiezen.

P1020269_600x450

Bijna aangekomen bij de trailerhelling vangt één van mijn gasten nog een fraaie snoek, op een pike fighter van Spro deze keer. Nadat we bij de trailerhelling waren aangekomen nam ik afscheid van mijn gasten. Het was een hele gezellige dag mét vis in de boot en ik kijk nu al weer uit naar de volgende keer.

Op naar een volgende visdag!

 bron visgids groningen.

 

Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CarpzoomTopdobbersMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.