banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Marcel vd EyndeMatrixCarpzoomHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Topdobbers

Vandaag een dagje vissen met Lucien. De avond ervoor nog druk overlegd met elkaar voor welk water we zouden kiezen. Uiteindelijk viel de beslissing op een grote rivier waar we naar hartenlust elke techniek zouden kunnen uitproberen. De volgende dag stond ik stipt om 6:45 uur bij Lucien voor de deur. Snel mijn spullen overgeladen in zijn auto en een uurtje later lagen we heerlijk te verticalen in een rustig kribvak. Lucien wist hier al snel een leuke baars te vangen. Toen het verder stil bleef, zochten we een ander kribvak op om werpend de roofblei te belagen. Weer was het Lucien die hier al vrij snel een roofblei wist te haken. Het begin is er.

Werpend een beste bak voor Luus ;-) 

De roofbleien wilden verder niet meewerken en we besloten ons lekker met de stroming mee te laten drijven en al verticalend en dropshottend diverse kribvakken uit te vissen. De vis lag blijkbaar nog erg verspreid want over het algemeen kregen we in elk kribvak maar een of twee aanbeten. Dropshottend kregen we überhaupt geen aanbeet. Toen ik op een gegeven moment mijn shadje gewoon een centimeter of 20 à 30 boven de bodem stil liet hangen, kreeg ik plots meerdere aanbeten. Was dat soms de sleutel? Nee hoor, ook hierna bleef het gewoon zoeken en variëren. De Slim Jim. Een mooi soepel shadje van Iron Claw. De shad gewoon stil laten hangen boven de bodem bracht deze vis in de boot. Geweldig zo’n kapitale baars. Prachtige en sterke riviersnoek.

Opvallend overigens hoeveel er ook wordt gestroopt door particulieren. We zagen meerdere bootjes die op de een of andere manier aan het stropen waren op (waarschijnlijk) snoekbaars. Niet om te generaliseren maar het zijn in dit geval vaak wat oudere heren in aftandse (kajuit)bootjes die je vaak al van verre herkent. Vaak richten we onze pijlen op de beroepsvissers, maar wat particulieren voor schade aanrichten mag volgens mij ook niet worden onderschat. Jammer dat hier niet meer en strenger op wordt gecontroleerd.

We lieten ons plezier hier echter niet door vergallen en voeren een stukje verder een mooi haventje in. We waren hier nog nooit geweest maar een damwandje zag er veelbelovend uit. Slepend voeren we hier een paar keer voorbij en dat leverde een aantal baarzen en snoekbaarzen op. Ook verticalend wisten we hier een paar vissen te pakken. Op exact dezelfde plek kreeg Lucien twee maal een mooie aanbeet, maar de vis bleef helaas niet zitten. Toen we voor de derde keer over deze plek voeren kreeg Lucien weer beet. Dit maal bleef de vis wel zitten en het bleek een mooie snoek te zijn. Of dit de vis was die ook verantwoordelijk was voor de eerste twee aanbeten, zullen we echter nooit weten.  De Salmo Hornet is altijd goed voor een paar vissen. Na twee missers op exact dezelfde plek uiteindelijk deze snoek.

Toen verdere aanbeten in de haven uitbleven, gingen we de rivier weer op om hier de laatste paar uurtjes nog wat te slepen. Dit leverde nog een aantal mooie vissen op. Vooral bij de kop van de kribben waar de bodem snel oploopt, kregen we relatief veel aanbeten. Slepend kwamen er aan het einde van de middag toch nog een paar mooie vissen uit. Mooie close-up van deze stekelridder. De Big Bullet van Spro een absolute topper dit seizoen op de rivier. Bij de kop van een krib deze dappere vis. Inmiddels al een flinke plaag deze grondels. Avondstemming op de rivier.

Wat gaat de tijd toch altijd snel op het water. Voordat je weet begint het alweer te schemeren en wordt het tijd om het water af te gaan. Een prachtige dag is weer ten einde. Het was zoeken en veel variëren maar uiteindelijk heeft dit zich uitbetaald in een mooi aantal vissen. Bedankt Lucien!   

Hartelijke roofvisgroeten,

Jöran van Ingen

 

Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.CarpzoomTopdobbersMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.