banner de witvisser

Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.CarpzoomTopdobbersDe Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.GURU Knowledge is power.Hengelsport Sappemeer

DE MYSTIEKE RIVIER DE MAAS IS SINDS JAAR EN DAG HET THUISWATER VAN WIM HANEGRAAF. ZIJN NIEUWE BLOG ZIT VOL MET HEERLIJKE PLANNEN ÉN DE EERSTE RIVIER KNEITERS VAN 2014. WE LOVE IT!

Wim-Hanegraaf-sfeer

We gaan weer beginnen, we kunnen er weer tegenaan! De Maas komt weer op temperatuur en hoewel ik het niet opgegeven had, wordt het nu zeker een stuk eenvoudiger. De stroming komt weer tot rust en de vogels beginnen weer te fluiten. Iets waar ik vrolijk van wordt want de afgelopen maanden lang hoorde ik niet veel meer dan krassende kraaien.

Ik kan gerust zeggen dat ik de donkere dagen in de winter toch zeker wat meer depressief ben dan de rest van het jaar, we kunnen zelfs wel een beetje spreken van een winterdepressie. Aan de temperatuur heeft het niet gelegen maar het gebrek aan Vitamine D heeft bij mij zeker uitwerking op mijn motivatie.

EEN NIEUWE BOOT

Gelukkig heb ik mij deze winter kunnen storten op de bouw van een nieuwe boot. Het apparaat ben ik via Marktplaats op het spoor gekomen. Omdat ik mij niet altijd even veilig voelde op de rivier met mijn oude platbodem, zag ik in deze ex-legerboot die ideale vervanger! Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over de aanschaf van dit ruimtekanon. Wat mij voorheen ook irriteerde was de lange reistijd naar mijn voerstekken. Dat is nu verleden tijd met deze grotere boot en een stuk grotere motor!

Boot-1

Ondertussen ben ik er al een paar keer mee de Maas opgegaan en ik ben dik tevreden over de prestaties. Wat een genot om je eigen niet zo meer nietig op de rivier te voelen. Bij het eerste ritje had ik mijn vriendin Saskia en mijn zoontje Daan meegenomen, ze zaten geweldig te genieten toen we plankgas over het water vlogen! Daan moest zijn muts goed vast houden en Saskia's blonde haar wapperde in de wind. Ik had wel al een duwschuit zien varen met een aardige golfslag maar ik voelde mij een volleerd kapitein en koerste recht op de toch wel meer dan bovengemiddelde golven af...

Borst vooruit, plankgas, want die golven doen mijn geweldige legerboot toch niks? Nou je raadt het al; met een slordige 30 km/h dook de punt onder in de golf en de bovenkant van de golf denderde over de boot heen, met een doffe knal stopte de boot en de golf sloeg zo ver over de boot dat alles zeiknat was, behalve ik. Daan janken, Saskia boos, en ik lachen. Ach, de volgende keer misschien iets meer rekening houden met de passagiers is misschien toch wat beter voor de relatie!

Boot-2
Duimpje omhoog en knallen maar!

Natuurlijk had ik meteen al van de gelegenheid gebruik gemaakt om een beoogde stek aan te voeren, lichtjes, niet te veel, want het water was nog maar 9 graden. Maar ik had een goed gevoel bij deze stek dat het misschien wel vroeg in het seizoen een vis zou kunnen opleveren. Op het werk leken de uren want met zulk mooi Maarts weer zit ik het liefst aan de waterkant. Uiteindelijk werd het toch weekend en kon ik met de boot op pad samen met mijn vismakker Danny. In plané naar de stek; genieten! Het uitleggen van de hengels duurde deze keer wat langer dan normaal, het moest perfect, ik had maar één nacht, één kans.

Boot-3
Volgassss naar de stek, de karpers wachten (hopelijk)...

BRASEMS ÉN KARPER

Al vroeg in de avond werden enkelen snotterikken gevangen. Niet mijn meest favoriete vis maar het gaf wel een teken van vis activiteit op de stek. Ik stond toevallig met mijn waadpak in het water na het terugleggen van een hengel na het vangen van een surfplank. Ik was net mijn swinger aan het monteren toen ik een Delkim snoeihard hoorde aflopen; wat een hemels geluid!!

Ik had deze hengel een 25 meter verderop gepositioneerd op een zéér strategisch stekje. Gelukkig was Danny erbij en alhoewel ik hem meestal 'de slak' noem was hij nu toch buitensporig snel bij mijn hengel. Toen ik de hengel kon overnemen, voelde ik hem loom doorbuigen en dacht al meteen "dat het wel eens een beste kon zijn". Een vreugdekreet galmde over het water toen ik de vis over het netkoord heen kon trekken. Het was een bak en het seizoen is net pas van start!

Wim-Hanegraaf-teaser
De eerste maasbak van het jaar

BACK FOR MORE!

De daarop volgende dagen heb ik de stekken dagelijks van een kleine hoeveelheid voer voorzien. Ik had nog een mooi stekje gevonden in de eigen kant, een kuil van 3 meter diep net onder een overhangende tak. Mijn gevoel zei me dat er wel vis onder moest zitten. Ik had mijzelf neergezet op de stek van vorige week. Maar nu met mijn tent achter mijn hengels. Het nieuwe stekje gunde ik aan mijn vismaat Danny. Voor het slapen wisselden wij de Delkim sounderboxen om zodat we bij een aanbeet elkaar konden helpen. Om half 2 's nachts knalde er een gruwelijke run door de versterker. Slaapdronken was ik aan het zoeken welke hengel ik moest aanslaan, nou geen één natuurlijk, het was de ontvanger van Danny. Subtiel loosde Danny de vis in het net. En hoppa, ook Danny een bak!

Wim-Hanegraaf-vismaat
Een mooie Maasbuffel voor mijn maat!

Dezelfde vis heb ik afgelopen seizoen ook al eens mogen vangen, hij weet dus wel raad met de boilies. Het zou zo maar eens een geweldig jaar kunnen gaan worden!

TTB BAITS

Verder kan ik jullie vertellen dat ik vanaf heden het TTB Team ga versterken. Ik was al bekend met de kwalitatief uitstekende producten van Jacco Noordermeer. Maar vanaf nu kan ik volle bak met zijn producten op de rivier aan de slag. Tevens ben ik vanaf nu ook een verdeelpunt voor TTB. Dat wil zeggen dat het aas vanaf heden dus ook bij mij besteld en opgehaald worden! Voor meer info check je: www.ttbbaits.com 

Tight Lines,

(Bron www.karperwereld) WIM HANEGRAAF

 

De Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomGURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeTopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Preston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.MatrixSOLITH Fish - Cresta