banner de witvisser

De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport SappemeerTopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Verpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndePreston Innovations.T Wisentbos DrontenCarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.SOLITH Fish - Cresta

 

Parlementsleden zal gevraagd worden vóór een wetgeving te stemmen, die de verkoop van levende karper, dat deel uitmaakt van de traditionele kerstavond maaltijd in Polen verbiedt.

De vis is een basis maaltijd van de Poolse Kerstavond, en afgelopen december, gaven de Polen 200 miljoen zloty (47.9 miljoen euro) uit voor 20 ton karper.

“Zoals elk jaar het geval is, kon je buiten de winkels stikkende vis zien in plastic zakken,” merkte Burger Platform parlementariër Paweł Suski op, in een interview met de krant Rzeczpospolita.

Suski, die de parlementaire groep voor Vrienden van dieren leidt -een groep hoofdzakelijk samengesteld uit de Burger Platform parlementsleden – merkte op dat technisch, bepalingen werden geïntroduceerd in 2012 die bepalen dat vis gekocht in zakken verkocht moest worden in zakken met een voldoende hoeveelheid water.

Hij beweert echter dat de wetten niet worden nageleefd.

“ overeenkomstig met de [nieuwe] bepalingen, zal een gekwalificeerde persoon de vis moeten doden op de plaats waar het wordt verkocht,” zei Suski.

“Consumenten zijn niet in staat dit soort slachten thuis te doen.”

Jacek Bozek, die aan het hoofd staat van Klub Gaja, een organisatie die sinds 1988 ecologische kwesties promoot, zegt dat de traditie van de karper thuis in bad houden in de aanloop naar Kerstmis is verouderd.

Hij merkte op dat gedurende de communistische periode, er een gebrek aan koelkasten was, en dat het onderbrengen van de karper in de badkuip “de enige manier was om de vis vers te houden.”

“Vandaag, is de situatie heel anders,” benadrukte hij.

  Bron: http://sportvissen.blog.nl  (The News.pl)

HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Verpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.CarpzoomCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.SOLITH Fish - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.MatrixPreston Innovations.GURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerTopdobbersT Wisentbos Dronten