banner de witvisser

Marcel vd EyndeHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenTopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.SOLITH Fish - CrestaMatrixVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.GURU Knowledge is power.Preston Innovations.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Carpzoom

Het is net alsof dat de vissen steeds groter worden. Hoe zal het in de toekomst zijn. Karpers van 40 kilo? Brasems van 10 kilo ?

Hieronder een verslag van Kevin Vandevenne die vorig najaar een paar mega karpers gevangen heeft.

Ik neem jullie eventjes mee naar het najaar van 2013. Nadat ik vorig jaar een topjaar gevist had op dit water, besloot ik mijn plannen volledig om te gooien. Ik liet iedereen zijn ding doen op het drukkere gedeelte van de put en opteerde om heel de andere kant van het water te gaan bevissen. Dit zou wel eens een pak minder vis kunnen gaan opleveren, maar ik besloot om er vol gas tegenaan te gaan. Ik koos voor een stek wat voor velen al niet interessant is omdat je er nogal stevig op je poten moet staan om je nek niet te breken. Voor mij was deze stek volledig onbekend maar na uren en uren peil werk vond ik iets wat ik later de hotspot zal noemen.

kevin-vandevenne-record-common

Omdat de andere vissers zwaar aan het voeren waren besloot ik om met een totaal andere boilie aan de slag te gaan, maar misschien het allerbelangrijkste was dat ik niet ging voorvoeren en slechts 4 boilies  bijvoerde per stok.

De eerste sessie op de nieuwe stek ving ik op 2 dagen maar liefst 41 vissen waarvan twee 20 kg plus vissen. Dat was een heerlijk begin. We zitten in de maand september en het vreet festijn van de biggen moet nog komen. De volgende sessie ging normaal gesproken pas zeven dagen later plaatsvinden maar na de schitterende vorige sessie zat ik drie dagen later reeds weer aan de oever. En weer was het meteen goed raak ik wist maar liefst negen vissen te vangen waarvan drie vissen boven de 20 kg, weer op een handvol boilies terwijl de rest zwaar bleef voeren bleef ik scoren op mijn instant aanpak. Na een schitterende maand september was ik benieuwd wat er nog zou komen.

kevin-vandevenne-big-common

Een tijdje geleden had ik een foto zien opduiken van een prachtige spiegelkarper die op topgewicht wel eens de magische grens van 25 kg zou kunnen overschrijden. Hier was ik al op aan het wachten sinds de vangst van de mohikaan in 2002 op 24,8kg. Maar de spiegel bleek geen regelmatige oeverbezoeker te zijn, maar wel een vis die als hij zich al eens liet vangen, in deze zone van het water de fout in ging.

Het zou niet simpel worden want er lagen meerdere kapers op de kust en het werd steeds drukker aan deze kant van het water. Dit resulteerde in een pak meer hengeldruk en ook de aanbeten vielen snel terug. Dat was misschien maar goed ook want het werd hierdoor weer een stuk rustiger. Nu moest het toch maar eens gaan gebeuren en na een iets mindere sessie eerder die week besloot ik om op donderdagavond na mijn werk toch uit te pakken.

cbb-baits

Na eerst de plaatselijke kebab zaak te bezoeken kon ik niet snel genoeg aan het water zijn. Ach toch maar eerst de hengels erin. Zo’n schotelke mixx grill smaakt ook nog wel koud!! De hengels liggen op scherp en ik wil net beginnen aan mijn avondmaal als ik op mijn linker hengel een zakker krijg. Het is toch niet waar he. Maar het is een brasem. Snel terug de hengel op scherp leggen en eten. Niet dus! Ik zit nog niet terug in de tent als ik ook op mijn rechter hengel een zakker krijg, pfffft niet weer he!? Echter bij het eerste contact  met de vis weet ik wel zeker dat het niet om een brasem gaat. Ik voel meteen dat dit een betere vis is en er volgen zenuwslopende minuten, de vis blijft diep over de bodem zwemmen en ik krijg pas na een tiental minuten de eerste keer een glimp van de vis te zien. De betere vissen op dit water zijn schubs en dit is een spiegel. Nu begint mijne tikker toch lichtjes in het rood te gaan.

Even later is het zover en kan ik de vis eindelijk over mijn netkoord  laten glijden en dan is het verdict daar. Het is de grote spiegel en de ontlading is groot! Voorzichtig word ze in de onthaakmat gelegd en daar zie ik meteen dat ze weleens over de magische grens zou kunnen gaan. Alles word in gereedheid gebracht om de vis  te wegen. de waymaster blijft uiteindelijk staan op 25,6 kg. Target binnen. Happy days!!

kevin-vandevenne-big-mirror

Ik besloot echter niet op om te geven want er zwom namelijk nog een andere vis die op mijn todo list stond, namelijk de grote schub. Echter twee  weken later moet ik het vangen van deze vis uitstellen. In een sessie met mijn vismaat krijgen wij beiden tegelijk een run. Na een korte dril weet ik mijn net onder een project spiegeltje te schuiven. Snel onthaken en terugzetten, waarna ik mij vervolgens haast naar mijn vismaat, die nog steeds een gevecht aan het leveren is op het scherpst van de snede. Minuten lang mag ik dit schouwspel aanzien, uiteindelijk verliest de vis de strijd en kan ik hem landen. Als ik de vis uit het water wil tillen word het mij direct duidelijk. Het is de grote schub. Ik feliciteer mijn maat met de vangst en bij het terugzetten van de vis kijk ik haar diep in de ogen en zeg,hopelijk tot gauw..

Thight lines,

Kevin Vandevenne

(Bron Carpcrossing.com

De Graankorrel Oude Pekela.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.MatrixT Wisentbos DrontenPreston Innovations.CarpzoomSOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.TopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.