banner de witvisser

Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.CarpzoomTopdobbersDe Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.GURU Knowledge is power.Hengelsport Sappemeer

Marjon van Hees (44) uit Almere is de nieuwe houdster van het wereldrecord karper voor vrouwen. Op 13 september ving zij op het Franse viswatercomplex Abbey Lakes de bekende spiegelkarper ‘Shoulders’ op een gewicht van maar liefst 40,82 kg.

Nederlandse vangt wereldrecord karper voor vrouwen

Hiermee verwijst ze het oude wereldrecord karper voor vrouwen – dat stond op 38,5 kg – naar de geschiedenisboeken. Marjon Van Hees besloot een heerlijk dagje shoppen plus een concert in Parijs met een nachtje vissen. Een visnachtje dat wonderbaarlijk goed uitpakte voor de Almeerse:

“Ik haakte de vis op een meter of 80 uit de kant. En omdat ik over ‘open water vrees’ beschik, werd de vis niet vanuit de boot maar gewoon vanaf de kant gedrild. Een dril die zeker een goed half uur in beslag nam.”

Toen ‘Shoulders’ eindelijk in haar net lag, was Van Hees dan ook door het dolle heen. “We moesten de kolossale vis met twee man op de kant tillen, voor een nauwkeurige weging en korte fotoshoot. De volgende dag had ik flink spierpijn”, geeft ze lachend toe. “Ik ben eigenlijk begonnen met vissen, omdat ik vind dat er veel te weinig vrouwen vissen”, besluit een enthousiaste Van Hees.

Bron: Hét Visblad

De Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomGURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeTopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Preston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.MatrixSOLITH Fish - Cresta