banner de witvisser

Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.CarpzoomTopdobbersDe Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.GURU Knowledge is power.Hengelsport Sappemeer


ed skillz carp angling dark mirror Karpervissen een MusthaveDe vakantie periode zit er bijna weer op. Mijn kinderen gaan volgende week alweer naar school. Vroeger toen ik zelf de leeftijd van mijn kinderen had was 6 weken vakantie een beste tijd. En dan kon ik eindelijk lange sessies vissen en uren lang struinen zonder aan huiswerk te hoeven denken.

 

 

Maar nu….nu ik zelfstanding ondernemer ben is 6 weken niks meer. De tijd vliegt om en de weken lijken dagen. Was ik nog maar 14, zonder dagelijkse verplichtingen en de bijkomende kopzorgen van het volwassen bestaan. Dat zou wat zijn hahahahaha. Met de kennis van nu erbij opgeteld zou ik het wel weten. Maar goed dat dacht ik toen ook dat ik het wel wist. Wat zullen mijn ouders een kopzorgen gehad hebben hahahaha.

avid carp rod Karpervissen een Musthave

Ik was een heftige puber. Je krijgt de spiegel nog wel voorgehouden als je zelf kinderen hebt riep mijn moeder altijd. En gelijk kreeg ze. Met twee dochters ben ik een gezegend man, maar ook in de minderheid. En de enige die niet ongesteld word. Reden te meer om de waterkant op te zoeken als de emoties van de dames de overhand beginnen te nemen. Een excuus? Nee dat heb ik niet nodig om te vissen. Mijn redding? Ja dat zeker!

dragonflies on my carp rod Karpervissen een Musthave

Vissen is voor mij zoveel meer dan een karper vangen en een foto maken. De complete beleving van het in de natuur zijn en iedere keer weer net zo lang puzzelen tot je het raadsel van het water hebt opgelost maken het tot een complete levenswijze waar ik niet meer buiten kan. Verslaafd? Ja daar kun je absoluut van spreken als je ergens niet meer zonder kunt. Het is zelfs zo erg dat als ik niet kan vissen, om wat voor reden dan ook, ik me niet lekker voel en een stuk minder gezellig uit de hoek kan komen dan de eigenlijk de bedoeling was. Als ik na een gestreste week werken mijn volgeladen bus in stap met bestemming natuur valt er een last van me af en ben ik ineens niet meer kapot. Vissen heeft een helende werking als het gaat om stress, daar ben ik inmiddels wel achter.

ed skillz carp angling Karpervissen een Musthave

Elke trip is weer een avontuur en niks verloopt bij mij zoals het gepland is. Maar al stort de hemel 3 liter water per uur naar beneden of stormt het zo hard dat er een code oranje uitgeroepen word, ik ga hoe dan ook vissen.

carp angling Karpervissen een Musthave

Afgelopen weekend had ik afgesproken Kobus vd Vorstenbosch mee te nemen op een van mijn avonturen. Wat garant stond voor gezelligheid. Met Kobus kun je lachen hahahahaha. Ik had Kobus al uitgelegd dat het water wat we zouden bevissen wel eens voor verrassingen kon zorgen en alles er net even anders verliep dan je normaal gezien zou verwachten. Komt goed riep Kobus enthousiast toen we het water gingen verkennen. Dat het goed zou komen bleek al snel toen we de vissen vol aan de oppervlakte zagen draaien. Veel activiteit! Tijd voor actie. We hadden maar een boot bij ons en zaten dan ook niet ver uit elkaar zodat we gemakkelijk beide de boot konden pakken in dien nodig.

ed skillz carp angling dark mirror Karpervissen een Musthave


Na dat ik de eerste vis soepel geland had duurde het niet lang voor de volgende vis zich gillend aandiende en dit keer op de hengel van Ko. Eddddddddddd! Schreeuwde Kobus. Mijn hengel is weg! Hoe bedoel je schreeuw ik terug. Ja zoals ik het zeg….mijn hengel werd zo van de rodpod afgerukt. Rot op ko meen je dat nou!?!? Ik had al kramp van het lachen bij de manier waarop Kobus zijn verbazing uitte. Ik herstelde me snel en sprong in de boot richting Kobus. Wat nu? Riep Kobus. Ja Ko er in man! Er zit niks anders op. Duiken! Je hengel kan niet ver zijn. Zonder tijd te verliezen dook Ko het water in.

kobus vd vorstenbosch swimming the lake Karpervissen een Musthave

Terwijl ik met pijn in mijn buik van het lachen vanaf de boot de verwoede duikpogingen van Ko aanschouwde. Shit Ed! Ik vind hem niet! Ver kan hij toch niet zijn! Misschien iets meer richting het wier daar zou de hengel toch moeten blijven steken. Je moet toch dieper Ko! Als een volleerde duikeend dook Ko voor de zoveelste keer onder. Het duurde angstvallig lang voor hij weer boven kwam en ik begon toch af te vragen of hij niet was vast komen te zitten in het wier onder mij en niet meer naar boven kon. Maar het antwoorde kwam snel. Een rood aangelopen ko kwam boven. Ik heb hem proestte hij. Ik heb hem en de vis zit er ook nog aan. Water trappelen en drillen is een schouwspel wat je niet snel zult zien aan de waterkant, maar wat de Olympische spelen niet zou mis staan. Dat is topsport van de bovenste plank. Alweer werden mijn buikspieren op de proef gesteld terwijl Ko watertrappelde voor zijn leven en de vis uit het wier probeerde te drillen.

kobus vd vorstenbosch carp angling Karpervissen een Musthave

Ik herstelde van de krampen en trok Ko de boot in want een vis afdrillen uit het wier is beter te doen vanaf de boot. Wier rukkend werd de lijn bevrijd en kregen we de vis te zien. Een schitterende oude spiegel. Ko straalde van oor tot oor terwijl hij drijfnat naast me zat in de boot met de spiegel in het net. Een high-five en een well done mate stuurde ons terug naar de kant. We konden nog net tijdens de laatste zonnestralen van de dag een paar mooie shots maken voor we de bodybuilder weer te water lieten. Wat een dril! Een moment om nooit te vergeten hahahaha.

kobus vd vorstenbosch mirror carp Karpervissen een Musthave

En nu denk je misschien dat Ko niet bij zijn hengels zat of er te ver vandaan was. Maar niets was minder waar. Toen de vis de haak voelde schoot hij er met alle kracht die hij had vandoor en werd de hengel volledig van de rodpod getrokken. En dit alles in een tijdsbestek van enkele seconden. Mijn lachen tijdens het hele relaas zou me nog duur komen te staan enkele uren later, maar daar vertel ik misschien een andere keer nog wel eens over. Hoe dan ook was het weer een prachtige sessie met schitterende momenten. Ko ik heb genoten van je aanwezigheid man. Dat moeten we snel maar weer eens over doen.

Enjoy nature Whenever you can,

Ed Skillz

(bron carpcrossing.com)

 

 

De Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomGURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeTopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Preston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.MatrixSOLITH Fish - Cresta