banner de witvisser

Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.CarpzoomTopdobbersDe Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.GURU Knowledge is power.Hengelsport Sappemeer

Na lang wachten was het dan eindelijk zover. De 2e editie van de karper sessie die Hengelsport Zeewolde met Rik Hartgers en Kevin Willems organiseert. Dit keer was het een wedstrijd die 2 nachten duurde.

 

 

Het was vrijdag 9 mei en alle koppels controleren hun laatste spullen, laden de auto vol en verplaatsten zich naar het clubhuis van HSV Ons Stekkie. Om 18.00 uur was de loting en verliep correct, om 18:05 uur vertrok er een grote stoet auto’s richting de lage vaart.

 

 

Hier aangekomen begonnen de koppels hun plek in te richting echter duurde dit maar een minuut of 10. Een zware onweersbui trok over het wedstrijdparcours heen waardoor de opbouw stagneerde.

Na ongeveer een kleine 20 minuten was het weer droog en begon iedereen weer met opbouwen. Er mocht meteen gevoerd worden en om 20:00 uur was het startsein.

 

48 haken met allerlei verschillende lekkernijen eraan werden in het water gelegd om de karpers te lokken.

Rond half 10 kreeg het weeg team het eerste belletje dat het raak was. Hetzelfde koppel, dezelfde dame, mocht net als vorig jaar het spits afbijten. Een mooie schub karper van 74 cm en ruim 6,5kg lag klaar in de onthaakmat om gewogen te worden.

Het weeg team was net onderweg terug toen hetzelfde koppel een 2e karper aan de haak sloeg en het weeg team kon vrijwel direct terug. 

Uiteindelijk zijn er in de eerste nacht ruim 20 karpers gevangen en zijn er totaal 34 karpers op de kant gekomen met 12 koppels.

Hieronder een overzicht van de gevangen karpers.

 

Misha en Jelle, winnaars van de editie van vorig jaar, hadden besloten om hun titel te verdedigen. Dit hebben zij geweldig waargemaakt door 13 karpers op de kant te krijgen + een aantal, zoals Misha het zegt, Snotties.

Dit koppel is deze wedstrijd als eerste geëindigd met een totaal gewicht van 90,170kg en een totale lengte aan vis van 9.26mtr.

Ook het koppel Gerard en Rik hebben goed gevangen. Hun wisten gezamenlijk 5 karpers op de kant te krijgen met een totaal gewicht van 37,862kg. Omdat hun niet meedoen met de einduitslagen geven ze hun 2e plaats door aan het volgende koppel dat volgt. Ondanks dat is het toch een mooie prestatie. Hieronder 2 mooie shots.

 

Op de 2e plaats is het koppel Niels en Lieneke geëindigd. Ook zij hadden 5 karpers op de kant weten te trekken met een totaal gewicht van 33,008kg en een totale lengte van 3.59mtr. Dit deden ze vanaf de kopstek.

 

Op een Knappe 3e plaats zijn Henny en Harold geëindigd. Vader en schoonzoon maakten er een echte strijd van wie van hun 2 de meeste karpers wisten te vangen. Uiteindelijk is dit Harold geworden met 2 vissen.

Hun hebben totaal 3 karpers gevangen die een totaal gewicht hadden van 18,777kg en een totale lengte van 2.09mtr.

Hieronder wat shots.

  

Op de 4e plaats zijn geëindigd Henry en Marnik. Zij zaten op de staart van het parcours en wisten 2 karpers te landen die een totaal gewicht van 15,767kg hadden met een totale lengte van 1.49mtr.

Op de 5e plaats zijn Ron en Alfons geëindigd. Zij wisten in de slotnacht/ochtend nog 2 karpers op de kant te krijgen die hun deze positie op de ranglijst bracht. Een totaal gewicht van 14,117kg en een totale lengte van 1.44mtr.

Hieronder Ron en Alfons.

 

Op de 6e plek is het koppel Roy en Pim geëindigd. Ook zij hadden 2 karpers die ze overigens tegelijk hebben gevangen. Een mooie graskarper van 90cm leverde hun de prijs op van de grootste vis.De 2 karpers van Roy en Pim wogen tezamen 13,874kg en hadden een totale lengte van 1.55mtr.

Op de 7e plaats zijn de jongens uit het oosten Gerben en Jurgen geëindigd. Zij wisten 1 karper te vangen. Dit was overigens wel de zwaarste karper die deze wedstrijd gevangen is. Een mooie schub van 12,125kg met een lengte van 86cm. Hieronder de zwaarste vis van de wedstrijd.

 

Op de 8e plaats, stek 8, zijn peter en Ruud geëindigd. Zij hadden een mooie schubkarper gevangen van 6,508kg en 68cm.

Dit koppel heeft het minst last gehad van het regenachtige weer aangezien hun naast de brug lootte dus mooi droog konden staan. Alleen werden zij de 2e nacht wel gewekt door een groep Amerikanen die met oldtimers vlak langs hun tenten scheurden.

 

Hieronder nogmaals het overzicht.

1e  Misha en Jelle

90.170 kg

9.26 mtr.

2e  Niels en Lieneke

33.008 kg

3.59 mtr.

3e  Henny en Harold

18.777 kg

2.09 mtr.

4e  Henry en Marnik

15.767 kg

1.49 mtr.

5e  Ron en Alfons

14.117 kg

1.44 mtr.

6e  Roy en Pim

13.874 kg

1.55 mtr.

7e  Gerben en Jurgen

12.125 kg

86 cm.

8e  Peter en Ruud

6.508 kg

68 cm.

Helaas waren er ook 3 koppels die geen karpers konden landen. Deze koppels bezitten op dit moment een gedeelde 9e plaats. Dit zijn:

Wessel en Raymond

Kevin en Nathalie

Hans en dhr Westheim

Echter is de stand die hierboven nog niet de uiteindelijk einduitslag. Er komt nog een wedstrijd aan en deze zal plaatsvinden begin september. Hoewel alle koppels van flinke huizen moeten komen om Misha en Jelle van die 1e plaats af te stoten is het niet onmogelijk. Zo blijft het spannend en hopende we dat het een leuke, spannende maar vooral gezellige 2e en alles beslissende wedstrijd word.

Tot in September allen,

De wedstrijdcommissie.

 

De Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomGURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeTopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Preston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.MatrixSOLITH Fish - Cresta