banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Verpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.Preston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.MatrixT Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.CarpzoomTopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.SOLITH Fish - Cresta

200 kilo graskarper uitgezet in AmericaIn samenwerking met Sportvisserij Nederland werd op 1 april 200 kilo graskarper uitgezet in de visvijver van HSV De Put, in America (L). Omstreeks 10:00 uur werden de graskarpers geleverd en gingen vrijwilligers aan de slag om de vissen zo efficiënt mogelijk uit te zetten.

De uitzetting is gericht op het terugdringen van waterplanten. De afgelopen jaren is de is de visvijver bijna dichtgegroeid met waterplanten. Dit zorgt voor veel overlast en het wordt steeds moeilijker voor sportvissers om hier te kunnen vissen. Mede hierom verrichtte HSV De Put, in het kader van de cursus Praktisch Visvijverbeheer, een visserijkundig onderzoek. Naar aanleiding van dit visserijkundig onderzoek werd het idee geopperd om graskarpers uit te zetten op de visvijver. Dit omdat graskarpers de massale plantengroei in het water tegen kunnen gaan en in bedwang kunnen houden.

Het doel van de graskarperuitzet is dat enerzijds de mogelijkheden voor de sportvisserij weer toenemen en anderzijds dat er voldoende waterplanten overblijven als schuil- en paaigelegenheid voor de vissen. De komende jaren wordt de waterplantenontwikkeling in de visvijver van HSV De Put nauwlettend gevolgd en wordt bekeken in welke mate de graskarpers een positieve bijdrage leveren aan het waterplantenbeheer en naar verwachting toegenomen hengelsportplezier.

Preston Innovations.T Wisentbos DrontenCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Hengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeTopdobbersMatrixCarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.