banner de witvisser

Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.CarpzoomTopdobbersDe Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.GURU Knowledge is power.Hengelsport Sappemeer

200 kilo graskarper uitgezet in AmericaIn samenwerking met Sportvisserij Nederland werd op 1 april 200 kilo graskarper uitgezet in de visvijver van HSV De Put, in America (L). Omstreeks 10:00 uur werden de graskarpers geleverd en gingen vrijwilligers aan de slag om de vissen zo efficiënt mogelijk uit te zetten.

De uitzetting is gericht op het terugdringen van waterplanten. De afgelopen jaren is de is de visvijver bijna dichtgegroeid met waterplanten. Dit zorgt voor veel overlast en het wordt steeds moeilijker voor sportvissers om hier te kunnen vissen. Mede hierom verrichtte HSV De Put, in het kader van de cursus Praktisch Visvijverbeheer, een visserijkundig onderzoek. Naar aanleiding van dit visserijkundig onderzoek werd het idee geopperd om graskarpers uit te zetten op de visvijver. Dit omdat graskarpers de massale plantengroei in het water tegen kunnen gaan en in bedwang kunnen houden.

Het doel van de graskarperuitzet is dat enerzijds de mogelijkheden voor de sportvisserij weer toenemen en anderzijds dat er voldoende waterplanten overblijven als schuil- en paaigelegenheid voor de vissen. De komende jaren wordt de waterplantenontwikkeling in de visvijver van HSV De Put nauwlettend gevolgd en wordt bekeken in welke mate de graskarpers een positieve bijdrage leveren aan het waterplantenbeheer en naar verwachting toegenomen hengelsportplezier.

De Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomGURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeTopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Preston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.MatrixSOLITH Fish - Cresta