banner de witvisser

Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.CarpzoomTopdobbersDe Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.GURU Knowledge is power.Hengelsport Sappemeer

Zaterdag 29 Maart heeft de eerste ronde van de N.K plaats gevonden op de Sprong. De gehele week werden nog diverse werkzaamheden uitgevoerd, om deze primeur van een N.K wedstrijd onder ideale omstandigheden te kunnen vissen. De dag voor de wedstrijd werd er ook nog een nieuw karper bestand van 500 kg toegevoegd. Mijn verwachting was dat dit ook wel wat leven op de vijver teweeg zou brengen. Misschien dat de vis die nog half in de winterslaap ligt aan gespoord zou worden wat actiever te worden. Ook de huidige temperaturen geven je al snel een optimistisch gevoel dat de vis wel los zal komen.

Het totale plaatje zag er ideaal uit. Mooie wedstrijd vijver, mooi weer, gezellige competitieve vissers en gekoelde drankjes. Teleurstellend was het dat de vis niet mee wilde werken en pas vrij laat in de wedstrijd op de visstekken wat wilde consumeren.

De vangsten waren dan ook niet geweldig. Bij velen bleef het bij een of enkele vissen. Winnaar van de dag werd Nick van de Bosch gezeten op steiger 9 met 15 kg. Peter Vervaart in vak B deed beste zaken met de winst en 13.600 gram. Beide heren hebben met deze prestatie zich verzekerd van een plaats in de Finale.

Met het trekken van vis steiger 13 bij de loting, wist ik al dat het een moeilijke visserij voor mij zou worden deze dag. Dat ik echter de gehele wedstrijd geen enkele aanbeet zou krijgen had ik helemaal niet verwacht. Meerdere vissers hadden een zelfde teleurstelling te verwerken. Toch bleef de spanning de gehele wedstrijd aanwezig. De vangst van een enkele vis kon je vele punten schelen in het klassement, en bleef iedereen geconcentreerd tot de laatste seconde.

Na afloop was het napraten op het terras voor de bijna gereed zijnde Kantine en in het zonnetje genieten van een koud biertje. De eerste ronde van de N.K zit erop en is het nu wachten en hopen op een beter resultaat in de volgende ronde.

© Pat Gayet  www.dehengel.nl   www.visschool.nl

 

 

 

De Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomGURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerMarcel vd EyndeTopdobbersHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Preston Innovations.Hengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.MatrixSOLITH Fish - Cresta