banner de witvisser

De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport SappemeerTopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Verpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndePreston Innovations.T Wisentbos DrontenCarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.SOLITH Fish - Cresta

Zaterdag 29 Maart heeft de eerste ronde van de N.K plaats gevonden op de Sprong. De gehele week werden nog diverse werkzaamheden uitgevoerd, om deze primeur van een N.K wedstrijd onder ideale omstandigheden te kunnen vissen. De dag voor de wedstrijd werd er ook nog een nieuw karper bestand van 500 kg toegevoegd. Mijn verwachting was dat dit ook wel wat leven op de vijver teweeg zou brengen. Misschien dat de vis die nog half in de winterslaap ligt aan gespoord zou worden wat actiever te worden. Ook de huidige temperaturen geven je al snel een optimistisch gevoel dat de vis wel los zal komen.

Het totale plaatje zag er ideaal uit. Mooie wedstrijd vijver, mooi weer, gezellige competitieve vissers en gekoelde drankjes. Teleurstellend was het dat de vis niet mee wilde werken en pas vrij laat in de wedstrijd op de visstekken wat wilde consumeren.

De vangsten waren dan ook niet geweldig. Bij velen bleef het bij een of enkele vissen. Winnaar van de dag werd Nick van de Bosch gezeten op steiger 9 met 15 kg. Peter Vervaart in vak B deed beste zaken met de winst en 13.600 gram. Beide heren hebben met deze prestatie zich verzekerd van een plaats in de Finale.

Met het trekken van vis steiger 13 bij de loting, wist ik al dat het een moeilijke visserij voor mij zou worden deze dag. Dat ik echter de gehele wedstrijd geen enkele aanbeet zou krijgen had ik helemaal niet verwacht. Meerdere vissers hadden een zelfde teleurstelling te verwerken. Toch bleef de spanning de gehele wedstrijd aanwezig. De vangst van een enkele vis kon je vele punten schelen in het klassement, en bleef iedereen geconcentreerd tot de laatste seconde.

Na afloop was het napraten op het terras voor de bijna gereed zijnde Kantine en in het zonnetje genieten van een koud biertje. De eerste ronde van de N.K zit erop en is het nu wachten en hopen op een beter resultaat in de volgende ronde.

© Pat Gayet  www.dehengel.nl   www.visschool.nl

 

 

 

HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Verpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.CarpzoomCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.SOLITH Fish - CrestaVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.MatrixPreston Innovations.GURU Knowledge is power.Hengelsport SappemeerTopdobbersT Wisentbos Dronten