banner de witvisser

De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.TopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.CarpzoomSOLITH Fish - CrestaPreston Innovations.Marcel vd EyndeMatrixT Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.

Wat een fantastische dag hebben we achter de rug!

Na een verlengde voorbereidingstijd van 2,5 maanden was het vandaag zover; de derde editie van Fishing Hero 4 A Day 2015! Om iets over zevenen vanmorgen kwamen we aan bij de trailerhelling aan het Pateswoldsemeer nabij Groningen. Met, achteraf, 2 te kleine thermoskannen koffie maar met een hoop positiviteit en goede zin konden we eindelijk beginnen aan deze geweldige visdag! De eerste boot was bij onze aankomst al aan het traileren.

 

Het was nog best donker maar dat deerde ons niet. Vol goede moed gingen we aan de slag. Er moest immers nog een tent opgebouwd worden. Gelukkig met wat hulp van de aanwezigen vormde dat geen probleem. Nadat de tent was opgezet en de rest van de boten ook in het water lagen was het wachten op de kids. Geen grote touringcar dit jaar maar met auto’s van de jongerenwerkers zelf en een gehuurde bus en zelfs op de fiets kwamen de kids zo tegen half 10 aan. Ze hadden er zin in, net zoals de vrijwilligers. Om niet iedereen onnodig aan de kant te laten staan werden de kids snel verdeeld over de aanwezige boten. Alle kids én de begeleiders van het MJD konden een mooi plekje krijgen in één van de aanwezige boten.

 

Het was nog vrij mistig in de ochtend maar dat maakte voor de vangsten niets uit. Al vrij vlot nadat iedereen was uitgevaren werden we al via de moderne communicatietechniek op de hoogte gehouden van de eerste vangsten. Mooi om te zien dat sommige kids hun allereerste snoek konden vangen!

Tegen 12 uur kwamen alle boten weer terug om te genieten van een heerlijk bakje friet met wat lekkers erbij. Alle kids en vrijwilligers genoten in een gemoedelijke sfeer van het eten. Nadat de eersten hun eten op hadden voerden ze al weer uit. Ze waren immers gekomen om een visje te vangen toch?! Tegen 1 uur waren alle boten weer onderweg. De mist was al aardig opgetrokken en ook vanaf de kant was het genieten geblazen.

De eerste boten waren tegen half drie weer terug bij de trailerhelling en de stoere verhalen konden losbarsten. Alle foto’s werden bewonderd door iedereen en alle kids werden enthousiast gecomplimenteerd door hun geweldige, soms eerste, vangsten. Voor de grootste vangst van vandaag had spinnerbouwer Anne Brommer nog een speciaal kado. Een mooie handgemaakt spinner werd door Robert overhandigd. De kids en de fantastische begeleiders van het MJD namen tegen half vier afscheid van de vrijwilligers.

Alle boten stonden nagenoeg op de trailers en het buffet werd intussen klaargemaakt door Peter Heikens en zijn medewerkers. Dit jaarlijks terugkerend ritueel wordt door alle vrijwilligers met genoegen ontvangen. Een heerlijk warm en koud buffet stond voor iedereen klaar.  Tegen half vijf gingen de meeste vrijwilligers huiswaarts. Een grote groep had nog aardig wat kilometers voor de boeg. Fantastisch om te vernemen dat dát voor niemand een probleem is!

Tegen half zes was er op het terrein niets meer te zien van het evenement die de dag voor ons zo fantastisch is verlopen!

Vanaf deze plek willen we ALLE VRIJWILLIGERS enorm bedanken voor hun enthousiaste inzet en aanwezigheid! Speciale dank gaat uit naar: Het Meerschap voor het beschikbaar stellen van het terrein, HSF Groningen/Drenthe voor de vergunningen en Peter Heikens voor de uitstekende catering!

De kids hebben er enorm van genoten en wij ook! Op naar volgend jaar!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos DrontenHengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.TopdobbersSOLITH Fish - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerCarpzoomMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.