banner de witvisser

Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.SOLITH Fish - CrestaPreston Innovations.T Wisentbos DrontenMatrixDe Graankorrel Oude Pekela.TopdobbersCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.CarpzoomHengelsport Sappemeer

Zaterdag 26 september werd in Tilburg aan het Quirijnstokpark de finale van het Federatief Kampioenschap Jeugd 2015 gevist. Verdeeld over drie categorieën deden 33 jeugdvissers mee die zich via een voorronde hadden geplaatst voor deze finale. Met een stralend zonnetje en bijna geen wind waren de omstandigheden gunstig, al was het de voorgaande nacht behoorlijk koud geweest wat waarschijnlijk enige invloed heeft gehad op de vangsten.

‘s morgens vroeg waren de vrijwilligers van KEHV De Ruischvoorn in de weer om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Om half tien waren de deelnemers aanwezig en kon worden gestart met het loten van de steknummers. Pas toen iedereen zijn nummer had getrokken mochten de deelnemers vertrekken naar de vijver.

Daar aangekomen hadden ze ongeveer een uurtje om hun spullen uit te pakken en op te stellen, de hengels op te tuigen, hun dobbers uit te peilen en hun lokvoer en aas klaar te zetten. 


Om 11.00 uur begon de wedstrijd en al snel werd er hier en daar een klein visje gevangen. Er werd zelfs al vrij snel een brasem gevangen. Na een uurtje vissen viel zowat overal de beet weg en werd er nog maar af en toe een visje gevangen. Tegen het einde van de wedstrijd werden er toch nog een paar brasems gevangen. 

Toen de weegploegen hun werk hadden gedaan kon iedereen terug naar het clubhuis van De Ruischvoorn waar alle deelnemers op een broodje en een glas drinken werd getrakteerd. Sportvisserij Zuidwest Nederland had voor schitterende bekers gezorgd voor de beste drie van elke categorie.

Nadat de bekers waren uitgereikt en er foto’s waren genomen van alle deelnemers mocht elke deelnemer een prijs komen uitzoeken van de schitterende prijzentafel. Deze prijzentafel was tot stand gekomen door bijdragen van Sportvisserij Zuidwest Nederland, Glaudemans Hengelsport en KEHV De Ruischvoorn.

Uitslag

Categorie A Naam Hengelsportvereniging  Gewicht (gram)
 1. Gijs van Slobbe 't Wachtertje  1600  
 2. Jean Paul Malipaard Het Alvertje  1255 
 3. Nick Koopmeiners Het Alvertje  1040 
       
Categorie B Naam  Hengelsportvereniging  Gewicht (gram) 
 1. Marnix Rijken De Maasmond  405  
 2. Twan Swart  Groot Woudrichem  240 
 3. Meloney Plasschaert  Koewachtse Hengelvereniging  160 
       
Categorie C Naam  Hengelsportvereniging  Gewicht (gram) 
 1. Nigel Hofman  O.N.I. Terneuzen  230 
 2. Sylvano Pelders  De Ruischvoorn  140 
 3. Thomas Both  Visserslust  65 
Klik hier voor de volledige uitslag
 
 
 
HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.MatrixT Wisentbos DrontenSOLITH Fish - CrestaPreston Innovations.Marcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.TopdobbersCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.CarpzoomVerpa-Geers Groundbaits.GURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.