banner de witvisser

Hengelsport Hennie Kruidenier.Preston Innovations.TopdobbersHengelsport SappemeerT Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.MatrixVerpa-Geers Groundbaits.Marcel vd EyndeCarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseDe Graankorrel Oude Pekela.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.LASEBOSOLITH Fish - CrestaGURU Knowledge is power.

Succesvolle visles op basisschool de Sleutelbloem in Beverwijk

Begin september kreeg ik van Sportvisserij Midwest het verzoek of ik een visles kon verzorgen bij basisschool de Sleutelbloem te Beverwijk. Even kijken op mijn rooster, vrije dag inplannen en mijn akkoord geven. Als actieve vismeester ben ik altijd bereid om op basisscholen in Castricum en weide omgeving de visles te verzorgen. Eerder dit jaar in Hoofddorp en nu in de wijk. Ik doe dit graag, kost me telkens wel een dag verlof, maar ik doe dit met plezier om het jeugdvissen te promoten en kinderen de eerste beginselen van het vissen bij te brengen.

Op vrijdag 28 september 2015 eerst een bezoek aan Sportvisserij Midwest om de nodige materialen, het voer en aas op te halen. Tegelijk de stagiaire Daniel opgepikt die in het kader van zijn opleiding een aantal vislessen bijwoont. Om half elf start met het theoriedeel, Daniel en mijn persoon verzorgen een duo-presentatie. Dertig enthousiaste kinderen die bijna met open mond luisterde naar de theorie en volop vragen afvuurde op de vismeesters. De kinderen worden tijdens de cursus ook voorzien van een informatiepakket.

Als vismeesters maken wij de kinderen wegwijs in het vissen en de leefomgeving van de vissen. Tijdens de theorieles van ca. 1 uur en 30 minuten worden de kinderen meegenomen in het leven van de vis. Hoeveel vissoorten zijn er, waar leeft de vis en hoe ga je om met vissen? Tussendoor vertellen we leuke anekdotes.

 

 

Na de theorieles gingen we vissen in het water bij Sporthal de Walvis, dichtbij de school. Teun Kanon heeft gezorgd voor voldoende vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen voor het klaarmaken van de benodigde spullen zoals hengels, tuigjes, voer etc.. Daarnaast helpen ze de kinderen volop, vis onthaken, haakje aanzetten, informatie verstrekken, gewoon super, de inzet van die mannen. Deze vrijwilligers zorgde dat het materiaal op en top verzorgd klaar stond, zodat de kinderen heerlijk konden vissen. Er werd helaas slecht gevangen. De vrijwilligers deden uitermate hun best om toch de meeste kinderen een visje te laten vangen. Geweldig die inzet, ik ben heel dankbaar voor hun hulp. Na afloop retour naar school, de kinderen verkrijgen een mooi pakket met folders en een hakensteker en dan weekend voor de kids.

Het was een fantastische dag, die niet kan zonder de geweldige inzet van de aanwezige vrijwilligers.

 

 

 

 

Ik kijk terug op heel succesvolle dag visles op basisschool de Sleutelbloem. De juf vond het ook uitermate geslaagd en gaf gelijk aan volgend jaar opnieuw van onze diensten gebruik te maken. . 
Mochten scholen denken, dat is interessant.. Wij kunnen scholen bovenstaand programma kosteloos aanbieden mede omdat het belang om zorgvuldig met de natuur om te gaan voorop staat.

Denkt u bij het lezen van het artikel over visles op de basisschool of juist bij het zien van de foto's dit is leuk. Aarzel niet en meld je school aan bij federatie Sportvis Midwest en het komt goed.
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vismeester Sportvisserij Midwest
Nico Schouws

 

 

 

 

 

 

Preston Innovations.T Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseHengelsport SappemeerMatrixGURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeLASEBODe Graankorrel Oude Pekela.Verpa-Geers Groundbaits.CarpzoomCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SOLITH Fish - CrestaTopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.

Verkoop & Aanbiedingen

Voordeelset: 2 stuks S-WimmerViskoffer met plateauWalter medium float matchhengelDriepoot-HengelsteunElektrische kar voor je viskofferBeetmelderKunstaas, jerkbaits: JERKZ – M ‘Green’ en’Shiny blue’