banner de witvisser

Hengelsport en Botenbeurs 2017LASEBOMatrixGURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.TopdobbersMarcel vd EyndeCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.Hengelsport SappemeerWormenkwekerij WasseT Wisentbos DrontenDe Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.SOLITH Fish - CrestaCarpzoomVerpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.

Zaterdag 15 augustus waren we met in totaal 6 visboten aanwezig op Camping Wedderbergen voor de roofvisclinic.

IMG_2397_450x600.JPG

Om kwart over acht hebben we afgesproken bij de nabij gelegen trailerhelling en de eerste vrijwilligers waren al aan het traileren. Ook de overige boten arriveerden en binnen een goed half uur lagen alle boten in het water. We konden even bijkletsen met onze collega vissers voor vandaag en nadat de boot van ‘Aspirant’vismeester Henk en Vismeester Dick was aangekomen (zij waren al op de camping), konden we in colonne naar de camping varen.

P1030603_600x450.JPGNa een hartelijk ontvangst van de overige vismeesters en hun partners konden we dag niet beginnen zonder een heerlijk kopje koffie uiteraard. De eerste kinderen (met of zonder ouders) kwamen al ruim op tijd aangelopen. De boten werden, door de kids, eens goed geïnspecteerd en de jonge vissers in spé konden eigenlijk niet wachten totdat we in beweging kwamen.

Tegen 10 uur konden we aan de slag. Zo’n 25 kids stonden te trappelen om aan boord van één van de prachtige en volledig ingerichte visboten te gaan. Omdat we niet alle kids in de eerste ronde aan boord konden hebben bleef er ook een groep aan de kant. Maar niet getreurd! Deze kids konden naar hartenlust vissen vanaf de kant met de werphengels die door de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe beschikbaar waren gesteld.

roofvisdag-wedderbergen-23_600x344.jpgDe Vismeesters begeleiden de kids met het vissen vanaf de kant. Met eindeloos geduld werden door de Vismeesers kunstaasjes aangeknoopt, lijnen uit de knoop gehaald en uiteraard werd ervoor gezorgd dat alle kids het naar de zin hebben. Ook voor de allerkleinsten werd gezorgd. Zij konden zich laten schminken door leden van het recreatieteam van de camping. Een mooie prinses, spiderman of vis kon worden getoverd op de gezichten.

De eerste ronde met de visboten was, achteraf gezien, qua vangsten de beste ronde. Na ongeveer een dik uur kwamen de eerste boten weer terug en konden we de eerste verhalen beluisteren. Nagenoeg alle boten hadden vis in de boot. Geen grote of hoge aantallen maar alle kids (en o11870896_412947558915567_8085819439207897341_n.jpgok de papa’s en de mama’s die mee mochten) stapten met een grote glimlach van boord. En daar doen we het uiteraard voor!

Nadat alle kids hadden gewisseld was het tijd voor ronde 2 en voor we het wisten was iedereen al weer weg in een boot of stond er een nieuwe lichting vanaf de kant te vissen.

Tegen half één hadden de vrijwilligers een kleine pauze ingelast. Van Camping Wedderbergen ontvingen we een heerlijke lunch. Ook de kids konden een broodje krijgen en nadat iedereen voorzien was van een natje en een droogje konden we nog een derde ronde starten. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind en de dreigende onweers- en regenbuien gingen rakelings langs de camping waardoor we niet of nauwelijks regen hebben gehad. Tegen 3 uur kwamen de boten weer terug en konden we gaan opruimen.

roofvisdag-wedderbergen-51_600x335.jpg

De kids én alle vrijwilligers konden terugkijken op een fantastische visdag. Voor de één de eerste keer voor de ander een feestelijke herhaling van vorig jaar.

 

Langs deze weg willen we ook alle kids, papa’s, mama’s, vrijwilligers, vismeesters, het recreatieteam, Carine van Camping Wedderbergen, Anja en Grietje hartelijk bedanken voor deze geweldig mooie en gezellige dag.

 

 

 

 De Visgids Groningen              De Visgids Groningen             De Visgids Groningen

    Camping Weddebergen             Camping Weddebergen              Camping Weddebergen

De Visgids Groningen              De Visgids Groningen             De Visgids Groningen

 

 

 

Camping Weddebergen             Camping Weddebergen              Camping Weddebergen

Camping Weddebergen             Camping Weddebergen              Camping Weddebergen

De Visgids Groningen

 

 

 

GURU Knowledge is power.Wormenkwekerij WassePreston Innovations.Hengelsport en Botenbeurs 2017T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.SOLITH Fish - CrestaLASEBOTopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeCarpzoomDe Graankorrel Oude Pekela.Matrix

Verkoop & Aanbiedingen

Kunstaas, jerkbaits: JERKZ – M ‘Green’ en’Shiny blue’Walter medium float matchhengelElektrische kar voor je viskofferBeetmelderDriepoot-HengelsteunViskoffer met plateauVoordeelset: 2 stuks S-Wimmer