Afdrukken

De deelname voor de jeugdwedstrijd had wel iets meer mogen zijn op zondag 5 Juli maar de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) heeft tijdens deze jeugdwedstrijd wel antwoord gekregen op de vraag; “Waar zit op dit moment de vis in de stadsgracht?”. Het antwoord gaven de jeugdige deelnemers door ontzettend veel vissen te vangen op de Maliebaan.

De wedstrijd

Om 9.30 uur werd er geloot en konden de deelnemers plaats nemen op hun visstek. Na het beginsignaal werd al snel de eerste vissen gevangen en dit bleef tot het eind zo. De aanbeten vielen nagenoeg niet stil.  Nagenoeg alle Viscoaches van de GHV waren aanwezig om de jeugd met raad en daad bij te staan. Dit viel goed in de smaak. Tijdens de wedstrijd kregen de kinderen allerlei tips en trucs te horen van de viscoaches. Maar zoals gezegd mocht de deelname wel iets meer zijn. Het kan diverse oorzaken hebben aldus voorzitter Erik Mentink. Het mogelijk slechte weer, het inplannen van de wedstrijd tussen de viscursus in en misschien is de zondagmorgen niet zo'n geschikt tijdstip. 'We gaan dit nog evalueren'.

Veel vis

In de leeftijdscategorie t/m 9 jaar was het Jim Walterbos die met maar liefst 33 vissen winnaar werd. Maar Moon Mentink deed daar in haar leeftijdscategorie (10 t/m 12 jaar) nog een schepje bovenop door 35 vissen te vangen. Een knappe prestatie.

 

Na afloop werden de prijzen uitgereikt en kregen alle deelnemers nog een blikje fris en een zakje chips.

Jeugd t/m 9 jaar

1. Jim Walterbosch                 33 Vissen

2. Fedde te Kortschot             19 Vissen

3. Teun Gelink                        18 Vissen

4. Stijn Beerten                      14 Vissen

Jeugd 10 t/m 12 jaar

1. Moon Mentink                    35 Vissen

2. Jordi Gelink                        22 Vissen

3. Yaluca Meusert                  18 Vissen

4. Willem Jan Schuurman       11 Vissen

In totaal werden er door de 8 deelnemers 170 vissen gevangen. Top prestatie.

Vakantiewedstrijden

De jeugd t/m 14 jaar kan ook meedoen aan de drie vakantiewedstrijden die binnenkort gehouden worden op de dinsdagavonden 28 juli, 4 en 11 Augustus. De deelname voor de jeugd is gratis en ze zitten tijdens de wedstrijd tussen de 'grote' wedstrijdvissers. Er zijn elke wedstrijd leuke prijzen te winnen. Voor meer info kijk op www.visseningroenlo.nl