banner de witvisser

CRESTA ***SUPERIOR COMPETITION 9000*** (Video)

 

Gruppen Angelsport EmlichheimWormenkwekerij WasseVerpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaPreston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenGURU Knowledge is power.

Onze jaarlijkse jeugdwedstrijd werd vandaag op 30 mei gehouden en is eerder ingepland zodat we geen tegenwerking kunnen hebben van andere evenementen.

Toch bleek dat het niet zo hard liep met de inschrijvingen voor deze wedstrijd en met een zevental kinderen moesten we het vandaag doen aan de waterkant. Toch jammer voor de organisatie van deze jaarlijks terugkeerde wedstrijd.

Tussen de regendruppen door kon er door de kinderen worden gevist in het Damsterdiep. De eerste vissen werden al snel in het begin gevangen en waren veelal van mooi formaat. En dat het een wedstrijd was bleek wel want de kinderen hielden elkaar goed in de gaten.

De grootste vis werd vandaag gevangen door Thijs Noot met een brasem van wel 45 centimeter! De vreugde was dan ook zeer groot bij Thijs en veel kinderen kwamen toch even kijken naar deze grote vis. Maar om te winnen had je toch meer centimeters nodig vandaag...........

Marinus Buikema, Luc van Dijk en Emma Moesker hadden allemaal al de nodige vissen gevangen en ontliepen elkaar niet zoveel.

Halverwege werden er nog grote spekken uitgedeeld voor de nodige energie en die gingen er bij de meeste deelnemers wel in.

Om elf uur werd de wedstrijd beëindigd en liepen we samen weer terug naar de kantine waar de prijsuitreiking zou plaatsvinden. De kinderen kregen nog een welverdiend bakje patat en een beker ranja aangeboden door de vlo- en antiekmarkt.

Na het nodige rekenwerk bleek dat er toch vijf kinderen boven de meter aan lengte vis hadden gevangen. De top drie gaf elkaar maar een paar centimeter ruimte en werd het spannend wie zich de winnaar van deze wedstrijd mocht noemen.

De voorzitter bracht het verlossende woord. Op de eerste plaats is geëindigd met 121 centimeter Marinus Buikema gevolgd op de tweede plaats door Emma Moesker met 119,5 en op de derde plaats Luc van Dijk met 119,0 centimeter.

We zullen ons volgend jaar als bestuur beraden of we deze wedstrijd nog weer een vervolg geven door toch een sterk dalend deelnemersveld de laatste jaren.

Rest mij nog onze sponsors te bedanken: Vlo- en Antiekmarkt Winneweer, Noorda schilderwerken Ulrum, Gebr. Steigstra Transport en dhr. R. Buikema....... allen bedankt voor jullie bijdrage.

De volledige uitslag:

 

naam centimeters vis 

1. Marinus Buikema 121,0 
2. Emma Moesker 119,5 
3. Luc van Dijk 119,0 
4. Thijs Noot 106,4 
5. Naomi Hooier 101,5 
6. Robin Hooier 62,7 
7. Julian Welbergen 9,0

 

 

Marcel vd EyndeHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenGruppen Angelsport EmlichheimWormenkwekerij WasseVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerVerpa-Geers Groundbaits.Hengelsport Hennie Kruidenier.Preston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.GURU Knowledge is power.Saga-the-game-changer - Cresta