banner de witvisser

CarpzoomGURU Knowledge is power.De Graankorrel Oude Pekela.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerTopdobbersPreston Innovations.MatrixHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.SOLITH Fish - CrestaMarcel vd EyndeVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport Hennie Kruidenier.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos Dronten

Wat ga je doen op je verjaardag? Een dagje vissen met de gehele familie. Dat was de wens van Kaylee als cadeau voor haar verjaardag. Dit was een van de aanvragen dit jaar die de visschool heeft ontvangen. Natuurlijk nog steeds actief ondanks het feit dat er de laatste tijd weinig over geschreven is. De voormalige vislessen die op visvijver de Sprong plaats vonden, konden helaas niet meer op de vrije middagen door gaan. Jammerlijk heeft de school gaande jeugd in deze regio geen vrije middag meer. Zelf ben ik veel aanwezig op de vijvers van ’t Alvertje in Oostrum en vooral actief met karperstok vissen op de jeugd vijver. Deze visvijver bevat veel kruis karpers en Giebels en is er onlangs weer een honderd kilo aan toegevoegd. Of het echt nodig was is nog maar de vraag. Mijn vis plezier kon al niet kapot hier met de geweldige vangsten. Mijn bruin geheim heeft de teller alweer in de honderden gezet en maakt duidelijk het verschil. Nu is het dan ook natuurlijk taak om dat ook waar te maken tijdens een visworkshop als je gasten de vis moet vangen.

23 Mei ben ik zoals gewoonlijk vroeg uit de veren.  Bij het inladen van de hengel attributen ben ik alert dat ik niets vergeet. Niets zo lastig als bijv. een viskoffer te weinig of geen reserve top setten. Om 8.00 uur ben ik ruim op tijd voor de afspraak om 10.00 uur. Alle tijd om in alle rust alles op te bouwen. Op iedere vis steiger worden 2 viskoffers geplaatst een onthaakmat en een rollenbar. Hengels opbouwen en topsets van lijnen voorzien. Het viswater is in de winter maximaal 2 meter diep en momenteel zo’n 1.80 mtr. Er word onder de top gevist, wat wil zeggen dat de afstand tussen de hengeltop en dobber vrij klein kan zijn tot 30cm. Voordeel is natuurlijk bij een aanbeet dat je zeer snel kunt reageren en de vis zich zelf ook kan haken door gelijk weerstand te ondervinden. Voor de workshop nog wat pellets vacuüm pompen en wat voer bevochtigen.

Ben zelf ook benieuwd wat de dag zal brengen. Gedurende de gehele week werden de aanbeten van de karpers steeds minder, wat als oorzaak had de steeds veranderende luchtdruk en koude nachttemperaturen . Daar ik nog tijd over heb voordat het gezelschap komt gooi ik nog een lijntje uit. Binnen 5 minuten krijg ik de eerste aanbeet en meld de kruiskarper zich voor het ontbijt. Hopelijk zet de trend zich voort met de vangsten die ik nu maak. Mijn sessie is echter van korte duur en is o.a de jarige Kaylee ruimschoots op tijd op de jeugdvijver van ’t Alvertje. Na kennismaking word er uitleg gegeven hoe de materialen te gebruiken ( hanteren van de hengeldelen, in en uit schuiven, peilen, aas enz. Vader, moeder met 3 zonen en 1 dochter verdeeld in koppels nemen plaats op de viskoffers. Natuurlijk heb ik ook gezegd dat ze nooit de hengel mogen loslaten, daar ik hem dan kan vergeten en is de karper er mee gevlogen. Het zal niet de eerste keer gebeuren, maar zeker toch rekening mee te houden bij het afbouwen van de hengeldelen onder het drillen. De eerste bij wie de adrenaline gaat stromen is Kaylee. Een karper van 3 kg trekt het elastiek uit de top en moeten alle zeilen worden bijgezet om de vis in toom te houden. Zichtbaar genietend van het werk dat ze moet verzetten om de karper naar het schepnet te loodsen in handen van haar moeder. Samen de vis onthaken wat makkelijk is, mede door het weerhaak loos vissen. Zo word er deze dag door iedereen kennis gemaakt met de krachten van de kruiskarpers waarvan er op deze vijver ook 4 kg exemplaren rond zwemmen. Ook meerdere grote rietvoorns werden buit gemaakt. Kaylee had de dag van haar leven. Tot nog toe had ze wel eens een klein voorntje gevangen en vandaag gaf ze iedereen het nakijken met de vangst van de meeste karpers en vis.

Ook haar grote broer werd door het virus gegrepen en gaf aan de luie stoel toch te willen verruilen voor een viskoffer. De familie was niet meer te stoppen en werd de afgesproken eindtijd toch maar verlengd met een half uurtje. Om 17.00 uur werd  ontspannen en voldaan de hengels gelicht en kwam er een einde aan de visworkshop. De familie weer terug op weg naar Velthoven en ik weer alle visspullen opruimen met een goed gevoel over het resultaat van de workshop. Mijn dank gaat ook uit naar H.S.V ’t Alvertje en ook de complimenten van mijn gasten voor het verzorgde visvijver complex. Visschool de Hengel maakt het mogelijk om kennis te maken met het karperstok vissen, ook in uw directe omgeving.

Meer informatie over de activiteiten van Pat Gayet vind je op:

www.dehengel.nl en www.visschool.nl en www.doun-doun.nl en www.gratisvoordeelshop.nl

Like ons op:  https://www.facebook.com/visschooldehengel?fref=ts

 

 

 

 

GURU Knowledge is power.Preston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenMatrixVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.TopdobbersCarpzoomHengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeSOLITH Fish - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.