banner de witvisser

Hengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenTopdobbersPreston Innovations.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.De Graankorrel Oude Pekela.SOLITH Fish - CrestaCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.CarpzoomVerpa-Geers Groundbaits.MatrixVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Hengelsport Sappemeer

Op woensdag 13 en 20 mei 2015 organiseerde Hengelsport Rijssen weer de jaarlijkse jeugdwedstrijden op de visvijver aan de Nijverdalse weg te Rijssen.

Er waren dit jaar 31 deelnemers wat goed te noemen is.
Woensdag 13 mei was het weer redelijk ondanks de toch wel koude wind. De meeste vissertjes wisten wel vis te vangen op een enkele deelnemer na. De teamleden van het witvisteam van Hengelsport Rijssen waren aanwezig om waar nodig de jeugd te adviseren en te helpen.


Er werd deze avond totaal 267 vissen gevangen met een totaallengte van 34 meter en 41 centimeter.
Lennard Krijgsman viste zich knap naar de eerste plaats met een totaal van 4.58 meter. Op de voet gevolgd door Wim Visser en Wiljan Janssen, die beiden ook over de 4 meter vingen.

Woensdag 20 mei werd het tweede deel van de wedstrijd gevist. Het weer was nog beter als de eerste keer echter stond er wel veel wind wat het vissen voor sommigen wat lastiger maakte. Het was goed te merken dat de jeugd de afgelopen wedstrijd goed had opgelet en het een en ander had bijgeleerd. De vissertjes die de eerste keer geen vis hadden gevangen kregen extra aandacht van de teamleden van het witvisteam zodat die deze keer ook een visje vingen. Iedereen had deze keer dan ook vis.

Dag winnaar werd deze keer Peter Visser (De naam zegt al genoeg) die een knappe 4 meter 60 bij elkaar wist te vissen. Op de voet gevolgd door Lennard Krijgsman en Wiljan Janssen die beiden net onder de 4 meter bleven. 
Deze keer was er ook een echte pechvogel Rick Mol. De eerste keer had hij al geen vis gevangen en ook deze keer wou het niet echt lukken. Met moeite wist hij toch een visje te vangen om zo van de 0 af te komen.

Tot overmaat van ramp gleed hij ook nog uit en belande met beide benen in het water. Ondanks het natte pak heeft hij toch doorgevist. Knap hoor, een echte bikkel.
Na de wedstrijd was het wachten totdat de einduitslag was uitgerekend, tijdens het wachten werden de jeugdigen voorzien van een versnapering, hierna volgde de prijsuitreiking. 
Algemeen winnaar werd Lennard Krijgsman met 8.55 meter, tweede Peter Visser 8.34 meter en derde Wiljan Jansen met 7.89 meter. Alle vissertjes mochten een prijs uitzoeken van de ruim gevulde prijzentafel.


Al met al weer een geslaagd evenement wat we volgend jaar zeker weer gaan doen. Voor volgend jaar gaan we echter de vissen niet meer meten maar wegen. Dit bespaart een hoop tijd en belangrijker nog, is een stuk beter voor het welzijn van de vissen.
Iedereen bedankt en hopelijk tot volgende keer.

Martijn

 

 

 (bron Hengelsport Rijssen)

 

 

 

 

 

CarpzoomHengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Hengelsport Hennie Kruidenier.De Graankorrel Oude Pekela.Marcel vd EyndeGURU Knowledge is power.TopdobbersPreston Innovations.T Wisentbos DrontenMatrixSOLITH Fish - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.