banner de witvisser

De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.TopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.CarpzoomSOLITH Fish - CrestaPreston Innovations.Marcel vd EyndeMatrixT Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.

Op deze zeer mooie Moederdag 10 mei 2015 ga ik uitleg geven over het wedstrijdvissen aan de jeugdige vissertjes van HSV Ons Genoegen. Deze kinderen vissen een aantal wedstrijden en bij elke wedstrijd krijgen ze uitleg over de verschillende takken van vissen. De jeugdcommissie heeft mij gevraagd of ik dus persoonlijk wilde komen vertellen over het wedstrijdvissen. Ik word om 09.00 uur verwacht aan de waterkant en deze keer vissen de kinderen in een water dat vlakbij de Noorderplassen ligt.

DSC_0647Als ik aankom rijden zijn de vrijwilligers al druk bezig met alles klaar te zetten voor de wedstrijd van de jeugd en na een kort gesprekje met Arnold begrijp ik wat er van mij wordt verwacht. De kinderen gaan vandaag net als bij een echte wedstrijd loten en dus mag ik de kantnummers bij de stoeltjes plaatsen, waar de vissertjes op zitten tijdens de wedstrijd. Daarna heb ik de tijd om vast mijn eigen spullen op te stellen en als alle kinderen aanwezig zijn wordt hun uitgelegd hoe het vandaag gaat.

Iedereen heeft een mooi viskistje bij zich met alle spullen die ze nodig hebben bij het vissen. Het is aan mij de eer om de loting te verzorgen en als iedereen op zijn plek is, mogen ze gaan vissen. Er is voor de jongens (helaas vandaag geen meisjes aanwezig) al gevoerd en al snel worden de eerste voorntjes gevangen. Als ik klaar ben met mijn eigen spullen, ga ik eens rustig bekijken hoe de jonge vissertjes het eraf brengen en ik mag zeggen dat er wel een paar natuurtalenten tussen zitten.


Ze vissen 2 x één uur en tussendoor krijgen ze wat te drinken en te eten en daarna zal ik ze vertellen wat er allemaal komt kijken bij het wedstrijdvissen en uitleg geven over o.a. het aas en voer. Ik zit rustig te kijken op mijn viskist na het hele gebeuren en zie dat er af en toe mooie grote ruisvoorns gevangen worden. Er wordt de kinderen meteen verteld hoe ze een vis moeten onthaken en ook dat altijd hun handen nat moeten maken als ze de vis aanraken.DSC_0629

Om 11.00 uur is het zover en aandachtig staan de kinderen en zelfs sommige ouders die zijn gebleven te luisteren naar mijn uitleg over het wedstrijdvissen.
Tussendoor kunnen de kinderen vragen stellen en nadat ik alles verteld heb, gaan ze weer vissen. Omdat ik toch alles heb opgebouwd, heb ik zelf ook maar een poosje gevist en kreeg het zelfs voor elkaar om een grote brasem te vangen. Om 12.30 uur was de wedstrijd voor de kinderen afgelopen en nadat iedereen zijn spullen weer keurig had opgeborgen, volgde de uitslag en de prijsuitreiking.

Vandaag werd ook de vissen die de kinderen hadden gevangen bewaard in een echt leefnet en aan het eind werd het gewogen en hadden de 11 kinderen bij elkaar bijna 10 kilo aan voorns, ruisvoorns en een brasem gevangen. Ik vond het heel erg leuk om deze dag te helpen en uitleg te geven en het is voor herhaling vatbaar. Wat mij verder nog opviel is dat alle vissertjes echt tot de laatste minuut fanatiek aan het vissen zijn geweest en ik denk dat dit toch komt door de prima begeleiding van alle vrijwilligers.

Arnold, Rob en alle vrijwilligers bedankt voor deze dag en ga zo door.

Groeten Bouke.

De fotoreportage die gemaakt is door Mario en Rob, kan je HIER bekijken.

 

Preston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos DrontenHengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.TopdobbersSOLITH Fish - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerCarpzoomMatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.