banner de witvisser

Saga-the-game-changer - CrestaPreston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.T Wisentbos DrontenDe BaitshopGruppen Angelsport EmlichheimHengelsport Hennie Kruidenier.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Wormenkwekerij WasseHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.Marcel vd Eynde

Afgelopen weekend  mocht ik weer aantreden bij de jaarlijkse nachtwedstrijd van De Visvrind in Wolvega. Ik had weer afgesproken met Jeroen Jansen om deze koppelwedstrijd weer te vissen. Vorig jaar zijn we de nacht goed doorgekomen dat zou dan dit jaar ook wel weer lukken. De voorbereiding voor deze wedstrijd liep niet op rolletjes. Ik ben thuis druk bezig met de boel af te breken. Dat lukt mij vrij goed. En daarnaast was het erg druk op het werk in verband met de vakantieperiode. En de website moest nog bijgehouden worden. Weinig tijd over om andere dingen te regelen.

 

 

 De harde kern is weer aanwezig.

Ik heb daarom mijn maat Wim Stoel maar even benaderd of hij nog wormen had en gelukkig had Wim nog twee kilo. Via een omweg langs Roelof Koekoek zijn deze wormen bij mij beland. Mijn dank daarvoor. Jeroen maar even gebeld en we waren er al snel uit dat dit waarschijnlijk niet genoeg zou zijn om de nacht door te komen. De Visvrind maar even benaderd of ze even twee kilo wormen voor ons mee wilden nemen naar het water. Geen probleem en ook geregeld.

 

Even wachten nog. 

 

Ik zou het voer maken en Jeroen zou wat Casters regelen. Zo zijn de taken weer mooi verdeeld. Ook moest ik nog wat verse maden halen en dat zou ik dan zaterdagmorgen doen. Alleen loopt het altijd weer anders dan gepland. Ik kreeg vrijdag te horen dat ik zaterdag ook paraat moest zijn op het werk. Er werd zaterdag ook gewerkt om een beetje bij te blijven en geen achterstand op te lopen. Dit hield in dat ik geen maden kon halen en dat ik in een keer door moest tot zondag morgen. Een mooie uitdaging.

De Visvrind Wolvega                  De Visvrind Wolvega                   De Visvrind Wolvega 

 

De loting kan beginnen 

 

Zaterdagavond om zes uur kon er geloot worden aan de waterkant bij Spannenburg. Dezelfde locatie als vorig jaar. Wel te vinden met de tom. Ik wist niet of ik het wel op tijd kon halen door mijn werk. Maar Jeroen was wel op tijd en dan kon hij een nummer uit de hoge hoed halen. Onderweg werd ik nog gebeld door Jeroen hij kon niet op tijd aanwezig zijn. Jeroen was de Casters vergeten en moest terug. Ik was van mening dat ik altijd van alles vergeet maar er zijn er dus meer. Gelukkig was ik op tijd en was er tegen tien voor zes. Eigenlijk kwart voor zes maar ik stond aan de verkeerde kant van het kanaal. En wat denk je de brug ook nog open/dicht om naar de overkant te komen.

 

 

 Bezig met de voorbereiding.

 

Ik was in ieder geval op tijd voor de loting. We hadden besloten dat Jeroen het nummer zou pakken. We wilden graag aan de kant van het meer zitten. Als het kon de kopstek natuurlijk. Maar Jeroen kwam niet aan het loten toe. Er bleef nog een nummer over en deze was voor ons. Het was nummer twee. Een nummer waar we niet zo blij mee waren. We moesten tegen de laatste drie nummers vissen. Dit waren de nummers  richting het meer.

Maar niet getreurd we hadden besloten om er een leuke en gezellige nacht van te maken. Volgens mij is dat wel gelukt. Jeroen had weer geluid voor tien en bleef bijna de hele nacht door kleppen. Tegen de morgen werd hij wel erg rustig. Dat was het moment dat hij bijna dubbel knikte. Gelukkig ging het nog goed. Dit kwam mede door dat de vangsten voor ons in de nacht niet goed waren.

 

 

Jeroen vangt goed vis in de vooravond. 

De wedstrijd verliep niet zo goed als vorig jaar. Jeroen wilde graag weer kort vissen en hij zei net zoals vorig jaar aan de overkant vang je veel meer. Ik vond dit geen probleem en de keuze was gemaakt. De wedstrijd was begonnen en Jeroen ging als een speer van start en ving goed vis terwijl ik aan de overkant aan het wortelschieten was. Ook onze buren Klaas Mozes en Henk Tegel Veenstra  vingen kort een visje.

De Visvrind Wolvega                  De Visvrind Wolvega                   De Visvrind Wolvega 

 

Ook de buren Klaas Mozes en Henk Tegel Veenstra vangen af en toe een mooie vis. 

Jeroen had het tempo er mooi in en ging lekker tot er een paar boten door gingen en toen was het gebeurd. Af en toe een visje en verder niets meer. Ik ving alleen ook af en toe een visje en had een optie op paling. Nou ja paling het was eerder ling want pa was er niet zo klein waren ze. Maar wel een vervelende vis als je ze niet mee tellen en niet in het net mag hebben. Gelukkig kon ik de nacht wakker blijven. Mede door Jeroen. Jeroen heeft nog een paar Hamburgers gebakken en deze smaakten prima. Dat was weer goed geregeld. Aan het eten drinken en kletsen lag het niet. De andere morgen kon er gewogen worden. Bij ons stond de teller op 31 kilo waarvan Jeroen er 21 gevangen heeft. De meeste kilos ving hij voor dat de boten er door kwamen. Daarna is het nooit meer goed geweest. Maar dat is ook vissen. De winnaars   Vd Hart en Damhuis hadden wel een mooie nacht met meer dan honderd kilo. Het nadeel is dan wel dat je geen tijd hebt om Hamburgers te bakken.

 

 

Op de kopstek blijft het nog erg rustig. 

 

Ik heb dit weekend weinig slaap gehad  en heb nu dan ook een jetlag.

Het was in ieder geval weer een leuke wedstrijd en volgend jaar gaan we een poging doen om aan de andere kant van het parcours te komen. We doen graag weer mee met deze mooie wedstrijd.

 

De Visvrind Wolvega                  De Visvrind Wolvega                   De Visvrind Wolvega

 

De Visvrind bedankt voor de prima organisatie.

De Witvisser.

 

 

De prijswinnaars.

 

 

Toch wel lekker die Hamburgers

Wegen maar

Op enkele plaatsen waren de verschillen klein.

De Visvrind Wolvega                  De Visvrind Wolvega                   De Visvrind Wolvega

En door

Mooi netje vis.

De Visvrind Wolvega                  De Visvrind Wolvega                   De Visvrind Wolvega

Henk Veenstra ving nog een mooie snoekbaars.

Ook vingen deze mannen iets meer vis dan ons.

Koppel Spraakman en van Dijk vingen ook dertig kilo.

Een mooie snoekbaars.

 

 

Nog even genieten  

 

 

 

 

Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerBAITSHOP.NLPreston Innovations.Saga-the-game-changer - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeVerpa-Geers Groundbaits.GURU Knowledge is power.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Wormenkwekerij Wasse