banner de witvisser

Marcel vd EyndeGURU Knowledge is power.Preston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.T Wisentbos DrontenVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.Wormenkwekerij WasseSaga-the-game-changer - CrestaDe Graankorrel Oude Pekela.Gruppen Angelsport Emlichheim

Afgelopen dinsdag ochtend vroeg vertrokken richting Hainburg an der Donau om hier de 6 landenwedstrijd met: Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Luxemburg en Nederland samen met Luciën, Nick, Niels en Albert Meijer te vissen en Jan als coach vormden wij teamholland.

Het parcours was erg wisselend wat visserij, diepte en stroming betreft. Zo stond er op enkele plekken in het c vak 6 delen water, terwijl er eind van het E vak slechts 50cm water stond.

De vangsten bestonden voornamelijk uit bliek, kolblei, Vimba's, barbelen en alvers. Daarnaast werden er enkele karpers en meervallen gevangen. Ook dit was per vak erg verschillend.

De eerste trainingsdag zaten we in box 2. Een box waar we op de eerste 3 nummers tot 30gram moesten vissen, terwijl de laatste 2 nummers met 3 tot 5 gram prima konden vissen.

 

 

De 2e trainingsdag kwamen we in box 3 te zitten. Ook in deze box waren er grote verschillen qua benodigde dobbergewichten. De visserij bleef nog erg moeizaam, maar we hadden het idee dat we een beeld hadden van hoe er gevist moest worden. Ook hadden we door dat er zeker verschil zat tussen bepaalde nummers wat betreft vangsten. Een eerlijk parcours was het niet echt te noemen.

1e wedstrijddag: De loting zat de eerste dag zeker niet tegen. Ik mocht plaats nemen op D5, een nummer met mogelijkheden. Na een moeizaam eerste uur met 3 bliekjes besloten om wat agresiever te gaan vissen. Zeker gezien het feit dat er al enkele dikke vissen gevangen waren in mijn vak moest ik iets veranderen. Dit pakte goed uit en ving in vrij korte tijd en platte en een karper. Daarna was het ook gebeurt. Een half uur voor tijd kreeg ik toch nog weer een aanbeet. Dit bleek wederom een karper te zijn. Deze vissen hadden een totaal gewicht van 6300gram wat genoeg was om het vak te winnen. Met het team deden we goede zaken. Met 1-1-1-3-6 stonden we met 12 punten boven aan, op de voet gevolgd door Duitsland met 13 punten.

 

 

2e wedstrijddag: deze dag zat de loting wat tegen, en beloofde het lastig te worden de koppositie te behouden. Zelf mocht ik plaats nemen op A5. Een lastig nummer bleek al gouw. Na een half uur 2 koolbleitjes te hebben gevangen viel het stil. Een half uur voor tijd ving ik een bliek erbij. 3 vissen die samen 850gram wogen. Combinatie van een lastig nummertje en niet goed gevist leverde 6punten op van mijn kant. De Duitser viste in mijn vak overtuigend een 1 en dus hing het er vanaf hoe het in de andere vakken was gegaan. 
Deze dag deden we het ook goed met het team. Met een 1-2-2-4-6 15 punten. Duitsland haalde 17 punten.

Uiteindelijk dus de 6-landenwedstrijd gewonnen met het team met 3 punten voorsprong op Duitsland. Een erg mooi resultaat! Daarnaast ook nog 3 Nederlanders in de top 5! (Albert 2e, Lucien 4e en Niels 5e). Italië maakte de top 3 compleet.

Een aantal hele mooie dagen gehad met een super leuk team, en een super georganiseerde, sportieve wedstrijd.

 

 

 

 

Marcel vd EyndeGruppen Angelsport EmlichheimVerpa-Geers Groundbaits.T Wisentbos DrontenPreston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.Wormenkwekerij WasseVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Saga-the-game-changer - CrestaGURU Knowledge is power.Hengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Sappemeer