banner de witvisser

CRESTA ***SUPERIOR COMPETITION 9000*** (Video)

 

Saga-the-game-changer - CrestaPreston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.De Graankorrel Oude Pekela.Wormenkwekerij WasseGURU Knowledge is power.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenGruppen Angelsport Emlichheim

Na een aantal weken rust  was het afgelopen zaterdag was mijn eerste wedstrijd  weer in lange tijd. De vorige wedstrijd dateert vanuit 2018. Ik heb de laatste wedstrijd vijf uur gezeten zonder een aanbeet. Dit wilde ik voorkomen en had mij aangemeld bij mijn vrienden uit Urk om daar mee te vissen met een wedstrijd in de haven. Ik zou halverwege december ook mee doen met een wedstrijd van de mannen maar door privé omstandigheden kon ik toen niet mee doen.

 

 

 

Volgens de informatie die ik had werd er de afgelopen weken goed gevangen in de haven van Urk.  Nu had ik mijn spullen nog niet goed voor elkaar om in de haven te vissen. Mijn bakken zaten nog vol met korven voor het grote werk zoals de IJssel en grote meren. Dit moest er nu maar uit en er kon plaats gemaakt worden voor spullen voor het stokvissen.

 

 

 

Ook moest ik nog  een paar snoertjes maken voor de wedstrijd. Dit viel allemaal niet mee. Ik stond buiten in de schemering snoertjes te maken. Mijn zicht was dusdanig slecht dat ik voor het plaatsen van de dobber en de loodjes naar binnen moest om mijn bril op te halen. Na een poos sukkelen was het dan toch gelukt en ik had drie snoertjes speciaal klaar gemaakt voor de wedstrijd in de haven.

 

 

 

Een dobber van vier, drie en tweeënhalve gram rechtstreeks had ik klaar gemaakt. Nog wat casters maden en hennep regelen en klaar was ik. Zaterdagmorgen om kwart voor acht zou er geloot worden. Ik wist uit ervaring dat het dan nog erg donker was. Ik ben die morgen mooi rustig aan naar Urk gereden en was daar mooi op tijd voor de loting. Ik was er net en de loting kon beginnen. Was ik weer de laatste? Er waren zesenentwintig vissers naar Urk gekomen.

 

 

 

Dit zegt toch wel wat. Zelfs onze vrienden uit België waren er . Dennis Kwanten en Ivo Schuurmans waren speciaal naar Urk gekomen om een visje te vangen. Ik begreep dat deze mannen na de wedstrijd doorgingen om Zondag in het Noord- Holland kanaal de winterkoppel  van Geert Pakvis en Peter vd Willik te vissen. Een mooi weekend weg.

  Klik hier voor meer foto's 

 

 

Ik was nog druk in gesprek en de eerste vissers gingen al naar de waterkant. Tegen de tijd dat ik nog moest loten waren er nog drie enveloppen. Ik pakte de middelste en ik had nummer negen. Er werd gelijk gezegd dat dit een goed nummer was. Ik had dat wel vaker gehoord en moest het nog maar zien.

 

 

 

Ik moest naar de west haven hier had ik voor een jaar terug al eens gevist met Niko Oosterveen en Wim de Boer. Toen waaide het erg hard en vingen we redelijk vis. Ik wist alleen niet meer hoe je er moest komen. Hiervoor moest je aan de andere kant van Urk zijn. Onder begeleiding van Johannes Hakvoort ben ik die kant opgegaan. Dat kwam mooi uit Johannes zat namelijk naast mij.  

  Klik hier voor meer foto's 

 

 

Bij het water zag ik dat ik toch wel een goed nummer had. Ik had een kopstek  geloot. Ik wist niet of dit een voordeel was maar er werd gezegd dat de grotere voorns meestal hier in de buurt waren. Spullen opbouwen en beginnen maar. Dat opbouwen viel niet mee. Het was nog donker en schemerig. Daar kwam mijn handicap weer naar boven. Ik zag er niets van. Ik kon de snoer niet fatsoenlijk aan de hengel krijgen. Eerst de rest maar klaarzetten en dan de snoer maar.

 

 

 

Na een lange strijd was ik net voor het startsignaal klaar en kon er gevist worden. Ik had twee hengels lang en een hengel kort. Ik ben lang begonnen  en na mijn eerste inworp ving ik gelijk een mooie grote voorn. Dat was een mooi begin. Het vangen ging met een mooi regelmaat door en ik ving redelijk door. Veel voorns en af en toe een winde. Af en toe ving ik ook een voorn van een ons of drie tot vijf. Maar ook hele kleine vissen kwamen bij mij op bezoek. Ik ben op een gegeven moment kort achter een boot gaan vissen en ving daar mooie voorns. Dit ging super tot dat de eigenaar van de boot samen met een vriend de boot kwam bezoeken. Ik was de vissen kwijt en moest van nood weer ver vissen.

  Klik hier voor meer foto's 

 

 

Ik ving nog wel een visje maar ik zag dat mijn buurman  Johannes er de slag mooi in had en hij ving mooie grote voorns in een mooi tempo. Het laatste half uur kon ik nog weer kort vissen en heb daar nog wat kunnen weghalen. Na vier uur vissen was het tijd om te stoppen. De vier uur waren zo om. Ondanks dat het koud en winderig was.

 

 

 

Er kon gewogen worden en ik was benieuwd hoe het er voor stond. Ik had ruim 130 vissen en ik schatte een kilo of vijftien. Het bleek al snel dat overal wel wat gevangen was. Voorop zaten  Gert Kamerhuis en Arend Profijt naast elkaar. Het was Gert die de meeste kilo’s aanbood. Met ruim zestien kilo stond hij nog bovenaan.

 Klik hier voor meer foto's 

 

 

In het midden zat Dennis Kwanten en hij had volgens de rest van de vissers zeer goed gevist. Bij het wegen zag ik het al Dennis had echt goed gevangen. Bij heb bleef de teller op 20 kilo en een beetje staan. Op dat moment het hoogste gewicht. Even later was mijn buurman Johannes Hakvoort aan de beurt. Hij wist het gewicht van Dennis ruim te passeren. Met meer dan zesentwintig kilo wint Johannes het vak. Iets wat het wel bekend is. Hij vist al weken goed in de haven.

 

 

 

Alleen moest mijn vangst nog gewogen worden. Nu kwam ik er achter dat het schatten van gewicht toch lastig is. Waarvan ik uitging dat ik een kilo of vijftien had kwam de teller wel op eenentwintig kilo. Ik schat nooit weer. Met dit gewicht had ik toch nog een tweede plaats behaald. Een mooie start van 2019.

 

 

 

Ik ga zeker nog vaker naar Urk om een hengeltje uit te gooien. Wat een mooi werk is dat.

Ik wil de mannen dan ook bedanken voor het organiseren van de wedstrijden in de haven.  (Ook de havenmeester)

Alles is altijd goed geregeld. Het is super dat er elke keer weer gevist kan worden.

De Witvisser.

  

Vak Westhaven 

1 Johannes Hakvoort  26.820 kg

2 Rob Jansen              21,640 Kg

3 Dennis Kwanten      20,500 Kg

 

Klik hier voor meer foto's 

 

  

 

 Vak Chinees 

 

1 Jochem Buschmann  28,720 Kg (Algemeen winnaar)

2 Niek van Dijke           28,400 Kg

3 Lub Snijder               26,700 Kg

 

Vak Dormekade       

 

1 Harry van Balen         21,040 Kg

2 Jan Willem Plekkenpol  19,380 Kg

3 Melle vd Heide             15,820 Kg

 

  

 

 

Wormenkwekerij WasseSaga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsport SappemeerVerpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Preston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.