banner de witvisser

Marcel vd EyndeGruppen Angelsport EmlichheimWormenkwekerij WassePreston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.Hengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.

Aankomende zaterdag wordt er gestart met een reeks van karperuitzettingen in het gebied van Federatie Midden Nederland. Als eerst zijn zaterdag de Berendonck en Groene Heuvels aan de beurt om een lichting karper te ontvangen.

 

 

Omstreeks 11.00 uur arriveert de kweker op het terrein van de Berendonck waar de vissen worden gelost. Op deze dag zal er karper worden gelost voor meerdere locaties omdat er ook vis wordt gelost die bestemd is voor HSV Altijd Tevreden uit Wijchen. Voor alle wateren wordt er 50% spiegelkarper en 50% schubkarper uitgezet om zoveel mogelijk variatie in het karperbestand te behouden.

Alle spiegelkarpers worden gemeten, gewogen en gefotografeerd. Op deze manier kunnen de vissen later herkend worden en kan gevolgd worden hoe de vissen groeien of waar ze heen migreren.

Naast de uitzettingen van aankomende zaterdag volgen er nog 3 dagen waarop karper wordt uitgezet:

  • 17 november SKP Berkel
  • 24 november SKP Rhederlaag
  • 1 december SKP Hilgelo & Slingeplas

Voor deze locaties is nog niet bekend hoe laat de kwekers arriveren. Zodra tijden bekend zijn worden ze gedeeld via onze facebookpagina SKP-Regio-Midden. Via deze pagina kunnen spiegelkarpers ook teruggemeld worden en worden de vangsten uit het gebied van de federatie gedeeld.

Gefotografeerde spiegelkarper.

HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerSOLITH Fish - CrestaDe Graankorrel Oude Pekela.Gruppen Angelsport EmlichheimPreston Innovations.GURU Knowledge is power.Hengelsport Hennie Kruidenier.T Wisentbos DrontenWormenkwekerij WasseVerpa-Geers Groundbaits.