banner de witvisser

CRESTA ***SUPERIOR COMPETITION 9000*** (Video)

 

Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Wormenkwekerij WasseVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.Saga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenMarcel vd EyndeHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.

Na vorige week in Veessen in de IJssel gevist te hebben had ik hierna gelijk even contact gezocht met Tim ter Beek. Er werd namelijk weer een koppelwedstrijd gevist van HSV De Stokvissen in Deventer in de IJssel. Gelukkig kreeg ik goed bericht van Tim er was nog een plekje vrij om mee te vissen. Nu nog even een maat zoeken en dat was geen probleem. Jeroen Jansen wilde altijd nog een keer weer op de IJssel vissen en het koppel Johnson en Johnson stond op de lijst van Deelnemers.


 

 

Afgesproken dat ik het voer , wormen en maden zou regelen. En Jeroen zou de Casters op zich nemen. Hier had ik niet zo veel tijd voor om deze te maken. Ik zit nogal in een drukke periode en heb niet veel tijd over. Ik had een beetje voorkennis van de visserij in Deventer. Het zou meer een voornvisserij worden dan een brasemvisserij. Hier heb ik dan ook mijn voer op aangepast en heb Dender Black van Verpa gebruikt dit gemengd  met vijver geel en supercrack van Vd Eynde.

 

 

 

Ook heb ik een liter maden vermoord. Dode maden zou goed werken op de IJssel bij Deventer. Alles klaar en op naar Deventer. Ik was hier ook al in geen jaren meer geweest. Ik wist nog dat de loting ergens midden in Deventer was, Volgens mij bij een speeltuin of iets dergelijks. Jeroen was die morgen mooi op tijd bij mij en we gingen gelijk die kant op. Ik wist de weg niet en schakelde TOM maar weer in. Wat dat betreft is de TOM een goede vriend van me en hij begeleid me overal naar toe. Even de straat invoeren bij TOM en gaan met die banaan.

  Klik hier voor meer foto's

 

 

In Deventer aangekomen blijkt er een weg op breking te zijn en Tom wist het ook even niet meer. Even gestopt en overlegd dat we gewoon doorrijden tot Tom weer een helder moment heeft. Een stukje verderop gebeurde dat dan ook. We waren nog mooi op tijd. Er was niets veranderd wat de locatie betreft. Wel de deelnemers. Er waren veel IJsselvissers uit de regio aanwezig.

 Klik hier voor meer foto's

 

 

Een uitzondering was wel dat ik na een lange tijd Klaas Duizer weer tegen kwam. Ja zelfs Klaas had de moeite genomen om eens in de IJssel te vissen. Dit water staat de laatste tijd garant voor een redelijke vangst. Altijd afwachten natuurlijk het blijft vissen. Het had namelijk afgelopen nacht gevroren en dat kan best invloed hebben op de visserij.

 

 

 

De loting kon beginnen en Jeroen mocht een nummer pakken. We moesten het vandaag  met nummer 18 doen. Weer mooi midden in het parcours. Even informatie halen bij Bennie vd Beek en we kregen te horen dat we wel een visje kunnen vangen daar maar dat de plekken richting de brug altijd beter zijn.

Onderweg naar het water hebben we Bennie nog even moeten bellen we wisten niet welke kant we op moesten. Met onze helpdesk aan de lijn kwamen we op het parcours. De auto aan de kant en even vragen waar nummer 18 was. Daar schrok ik wel even van. We moesten een heel eind lopen om op onze plek te komen. Gelukkig had ik mijn kar nog en Jeroen  had ook nog wat kunnen regelen.

 

 

 

Na een lange wandeling kwamen we bij onze krib. Even overleggen wat te doen en we besloten dat Jeroen instromend en ik uitstromend gingen vissen. Jeroen start op ruim twintig meter en  ik op ruim dertig meter. Op twintig meter kon Jeroen aardig lichter vissen dan mij. Ik moest wisselen met tachtig en honderd gram ankerkorven. Op zich valt dit ook nog mee op deze afstand. Vanwege de lage waterstand kunnen we nu wat lichter vissen.

De wedstrijd was begonnen en Jeroen vangt al vrij snel de eerste voorn. En nog een voorn en ……

Dit ging zo mooi door en ik had nog geen aanbeet gehad. Ik zat net te denken zou ik te ver zitten en moet ik terug. Toen sloeg mijn top met geweld terug en een mooie voorn bied zich aan. Met regelmaat kreeg ik nu beet en ving met vlagen goed door. Jeroen ging vanaf het begin als een sneltrein en lag mij al snel een eind voor. Jeroen had al vijftig vissen en ik stond toen op zevenentwintig. Aan het eind van de wedstrijd stond de teller bij Jeroen op 81 en mijn teller op 61 vissen. Jeroen had bijna zestien kilo en ik tien kilo. Onze teller bleef staan op 25,830 KG.

 Klik hier voor meer foto's

 

 

Hiermee zaten we niet bij de eindprijzen maar we hebben weer een prachtige dag gehad met een geweldige visserij. Gert Kikkert en Andre ter Braak winnen het vak met 31 kilo. Deze mannen hebben goed gevist. Ze zaten namelijk aan de linker kant naast ons. Wat ons nog ook nog een goed gevoel gaf dat we onze buren rechts. Arend Profijt en Gert Kamerhuis  een paar kilo minder hadden dan ons. Dat gaf aan dat we het wel goed gedaan hebben voor de eerste keer weer aan de IJssel. De rest is deze visserij wel gewend.

 

 

Jeroen Jansen bedankt voor de vis les. (volgende keer krijg jij les.)

Het was weer een leuke wedstrijd en goed georganiseerd. Alles moet geregeld worden met recht van overgang uitzetten enz.

Op naar volgende week.

Volgende week een koppel in de IJssel bij Veessen met Roelof Koekoek.

 

De Witvisser.

Klik hier voor meer foto's

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer foto's

 

 

 

 

Wormenkwekerij WasseVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerSaga-the-game-changer - CrestaGURU Knowledge is power.Gruppen Angelsport EmlichheimT Wisentbos Dronten