banner de witvisser

Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerTopdobbersCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.SOLITH Fish - CrestaT Wisentbos DrontenGURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.CarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.MatrixMarcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.

Vandaag was de eerste dag van the week of the lake. Na twee dagen vroeg op kon ik vandaag uitslapen tot half acht.De loting van deze wedstrijd was vanaf negen uur. Op zich een mooie tijd. Het vissen was van twaalf tot vijf. Dit is gebasseerd op de manier van de Engelsen. Zij staan smorgens liever niet vroeg op. (Wie wel) De loting was weer bij T Wisentbos in Dronten. Hier was ik al een tijdje niet meer geweest. Mijn laatste wedstrijd aan het ketelmeer dateert ook van dit voorjaar.

 

De Verpa Vlaggen wapperen vol gas in de wind. 

Ik had alles geregeld voer klaar wormen over van de 24 uurs wedstrijd en casters via Geert Pakvis. Dat is wel makkelijk. Vorige week ben ik bijna de hele week bezig geweest om bijna zes liter casters te maken. Als je dit naast je werk doet dan valt dit niet mee. Bij de ingang kwam ik de eerste bekenden al tegen. Hier stonden mijn Duitste vrienden Ewald Ghiel, Reinald Joosten en Gunther Heyen. Ewald had deze morgen wel ochtendienst hij zat om kwart over vier al in de auto.

 

Geert geeft even tekst en uitleg.

Binnen was het mooi druk en Geert begon even later met de inschrijving en loting. Er zou vandaag ook op de hoge keien gevist worden richting de Ketelbrug. Hier en daar hoorde je al dat is een goed nummer. Oh daar kan je wel een visje vangen. Wat ik wist dat je in ieder geval op de lage nummers wel wat kon vangen. Ik pakte nummer 81 op de hoge keien. Dat is afwachten of dit wat word.

 

Ook WK ganger Ingo Frederichs team mosella uit duitsland is aanwezig.

Ook de vakloting zat hier aan gekoppeld.Ik moest van D naar ABC op zich niet verkeerd. Na wat kletsen naar de waterkant. De voorspellingen waren veel wind en de geruchten waren dat je de wind in de rug had. Er waren al vissers die op de 150 meter wilden vissen. Bij de waterkant aangekomen stond de wind er dwars op en was het een hekseketel.

 

Verpa groundbaits              Camping 't Wissentbos Dronten de ideale camping voor vissers.               Verpa groundbaits

 

Waar Jan weening met zijn gedachten zit? 

In vak A en B waren de stenen bijna weg en de golven raasden over de restanten van de keien. Gelukkig zat ik op de hoge nummers. Daar aangekomen bleek het ook hoog water te zijn. Ik wilde mij spullen opbouwen maar met mijn laarsjes ging het niet lukken. Gelukkig had ik nog een half waadpak. Met de twee lieslaarzen aan kon ik naar de keien.

 

 Heftig weer op het ketelmeer.

Spullen opgebouwd en nu nog even een hengel uitlopen. Boven aan de dijk krijg ik te horen dat de wedstrijd twee uur uitgesteld word ivm het lastige opbouwen in vak A en B. En misschien zou de wind wat gaan liggen. Niets was minder waar even later kreeg ik te horen dat er al twee vissers zwemles hadden en dat er een visser was die zijn leefnetten maar rechtstreek in het water heeft gegooid zonder ze te bevestigen.

 

Probeer de boel maar op te bouwen met die golven.

 

Ik ben toen maar even rustig een broodje gaan eten en kreeg buurman hagel en donder scholten op bezoek. Dat paste wel wat bij het weer. 

Ook kwam dennis kwanten even langs. Dennis was samen met Ivo Schuurmans vanuit Belgie hier naar toe gekomen. Na de 24 uurs wedstrijd bij de huttenheugte zijn ze even snel een dag thuis geweest en toen naar deze wedstrijd. Even later kregen we het bericht dat de wedstrijd werd afgelast. De wind was niet afgenomen en het water bleef nog steigen. Een juiste beslissing zeg ik.

 

Verpa groundbaits              Camping 't Wissentbos Dronten de ideale camping voor vissers.               Verpa groundbaits

 

Wat een geweld. Nederlands kampioen Arend Profijt kan zijn spullen hast niet aan de kant krijgen.  

 

Hierna kon alles weer in de auto en tijdens het opruimen kregen we een uitnodiging van onze visvriend Lub Snijder uit Urk of we een visje kwamen eten. Lub wilde deze tijdens de wedstrijd langs brengen. dat was nu niet meer nodig. We zijn hierna met een man of acht naar urk gegaan en hebben daar nog gezellig gegeten. (Top geregeld Lub)

 

Even gezellig wat eten bij de fam. Snijder in Urk. (Top geregeld)

 

Hierna ben ik huiswaards gegaan en was mooi op tijd thuis. De vrouw zei al wat moet jij zo vroeg thuis? Mijn antwoord was. Gelukkig de hond is wel blij dat ik terug ben. Momenteel is het erg rustig in huis.

 

Morgen maar weer vissen.

 

De Witvisser.

 

 

 Staat Gert Kamerhuis in verbinding met Jan Weening of is hij al met de wedstrijd van morgen bezig.

 

 

 

  

CarpzoomVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.TopdobbersCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.SOLITH Fish - CrestaDe Graankorrel Oude Pekela.Marcel vd EyndeT Wisentbos DrontenPreston Innovations.Matrix