banner de witvisser

Preston Innovations.SOLITH Fish - CrestaGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerDe Graankorrel Oude Pekela.CarpzoomVerpa-Geers Groundbaits.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.TopdobbersMatrixHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Marcel vd Eynde

Dit weekend vond aan het kanaal Charleroi-Brussel het 64e WK Zoetwatervissen voor senioren plaats. Vlakbij het Belgische Ronquières werd het thuisland wereldkampioen. Daarmee bleef België Engeland (zilver) en Frankrijk (brons) voor. Nederland werd negende van de 38 deelnemende landen.

 

 

In België verzamelde zich dit weekend de wereldtop van het zoete wedstrijdvissen met de dobber. Met maar liefst 38 deelnemende landen was vrijwel de hele internationale wedstrijdtop present aan het kanaal Charleroi-Brussel. Op de eerste wedstrijddag (zaterdag) werd echter al duidelijk dat de top-3 buiten kijf stond. België, Engeland en Frankrijk hadden een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Nederland vonden we na het eerste bedrijf zelfs terug buiten de top-10. Uiteindelijk bleek de negende plaats tijdens dit sterk bezette WK het hoogst haalbare voor de Oranje equipe – een verdienstelijke prestatie. 
 


Wereldkampioen Luc Thijs

Gewijzigde tactiek

”Tijdens de eerste wedstrijddag hadden we het net niet perfect voor elkaar. Hierdoor vingen we vissen met net wat minder gewicht dan onze concurrentie. Dan red je het niet in dit sterke deelnemersveld”, legt bondscoach Jan van Schendel de elfde positie na de eerste dag uit. “Dan ga je je tactiek veranderen en zie je dat je nog een paar plaatsen kunt stijgen tijdens de tweede wedstrijddag. Wij kwamen echter niet voor een negende plaats.” 


Ramon Pasmans 

Individuele klassement

Ook op het podium van de individuele winnaars domineerden de Belgen. Met tweemaal een vakwinst en ruim zeventien kilo gevangen vis werd Luc Thijs wereldkampioen. Zijn landgenoot Geoffrey Duquesne won met eveneens twee vakwinsten en ruim elf kilo vis de bronzen medaille. Daar tussenin stond de Fransman Stéphane Linder (12.181 gram). De beste Nederlander vonden we terug op de dertiende plaats. Jurgen Spierings viste met slechts vijf punten en bijna tien kilo een prima WK. Ook Ramon Pasmans (41e) en Stefan Altena (47e) behaalden een plaats bij de beste vijftig van de wereld.

Wereldtop

De grootste vissers van de wereld waren present aan het water vlakbij Ronquières. Het publiek stond rijen dik achter de Engelsen Alan Scotthorne, Will Raison en Des Shipp. Samen met de Belgen en Fransen lieten zij zien wat hogeschool-vissen is: alle Engelsen en Belgen zijn terug te vinden bij de beste twintig vissers van de wereld, tezamen met vier Franse deelnemers.
 
De eindstand:
 
 
 
 
 
 
 (SPN)
 
 
 
TopdobbersHengelsport Hennie Kruidenier.SOLITH Fish - CrestaCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.T Wisentbos DrontenVerpa-Geers Groundbaits.CarpzoomGURU Knowledge is power.MatrixMarcel vd EyndeHengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.De Graankorrel Oude Pekela.