banner de witvisser

CarpzoomCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.SOLITH Fish - CrestaMarcel vd EyndeTopdobbersPreston Innovations.MatrixGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.De Graankorrel Oude Pekela.Verpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.

Afgelopen weken was ik op vakantie en kwam weinig aan vissen toe. Door dat de weersvoorspellingen niet zo best waren besloten wij om woensdag naar huis te gaan. Op de camping had ik nog even met Jeroen (Johnson) Jansen gesproken en aangegeven dat ik nog een dagje aan het Ketelmeer wilde gaan vissen.  Jeroen had hier ook wel belang bij en zo spraken we af om Donderdag naar het Ketelmeer te gaan.

 

 

 

Jeroen zou het aas regelen en ik het voer. Donderdagmorgen in de regen richting het Ketelmeer. Daar aangekomen stond de wind op de kant en dat was een goed teken.  Even bespreken wat we gaan doen bij elkaar zitten of elk op een stek. Door de wind was het water wel erg hoog gekomen en we besloten dan maar om achter de dijk te gaan vissen. Hier had je minder last van het hoge water.

We gingen als koppel vissen en besloten dat Jeroen op 35 meter zou gaan vissen en ik op vijftig. Spullen rustig opbouwen we hadden de hele dag de tijd. Tegen kwart voor tien kon de voersessie beginnen. Na het voeren even de spullen wegzetten auto op slot en op de kist maar.

Ik had mijn aas nog niet op de plek liggen of er rammelde aan iets aan mijn top. De eerste voorn bood zich aan. Een mooie voorn van ongeveer 200 gram. Ook Jeroen zijn hengel ging krom en ook hij ving voorn. Vanaf dat moment hebben we constant beetgehad en vingen eerst veel voorn en later ging dit over naar brasempjes rond tussen de 500 en 1000 gram.

 

 

Tussendoor kwam er af en toe een echte Brasem langs. Jeroen en ik hebben een leuke visdag gehad en hebben beide tegen de veertig kilo vis gevangen.  Jeroen had 95 vissen en ik 87 vissen. We hebben gevist met een mix van Feeder  Geel   (Verpa)  en  G5   (Vd Eynde)

 

 

Ik ben blij dat ik nog even een hengeltje kon uitgooien op het Ketelmeer. De komende weken zijn hier een aantal wedstrijden waar ik aan mee doe. Zoals The week of the Lake de vierdaagse van Geert Pakvis. En de koppelwedstrijd van Peter vd Willik en de koppelwedstrijd van de Urker witvissers in oktober.   

Zo heb ik toch nog een mooie afsluiting van mijn vakantie. 

Jeroen  (Johnson) Jansen bedankt voor de gezellige dag.

De Witvisser.

 

Aankomende Ketelmeerwedstijden.

 

The Week of the Lake (Ketelmeer)

na the week of lake is er de afther party dat is een losse wedstrijd op de zondag. Om het vissen af te leren (VVN)

 

Hardcore Fishing Tackle Feeder Koppel 2 daagse (Ketelmeer)

 

URKER WITVIS BOKAAL KOPPEL (Ketelmeer)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CarpzoomCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenTopdobbersPreston Innovations.MatrixHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.