banner de witvisser

Camping Wedderbergen wedde dat je terug komt.T Wisentbos DrontenHengelsport Hennie Kruidenier.Verpa-Geers Groundbaits.SOLITH Fish - CrestaCarpzoomTopdobbersGURU Knowledge is power.Preston Innovations.MatrixVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerDe Graankorrel Oude Pekela.Marcel vd EyndeHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.

In het Hongaarse Sziget is Anja Groot voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioen vissen geworden. De 29-jarige inwoonster van Assendelft pakte tijdens beide wedstrijddagen (zaterdag en zondag) de laagst mogelijke score: twee strafpunten. Concurrente Isabelle Hawryhuk (Frankrijk) presteerde dit ook, maar omdat Groot één kilo meer vis wist te vangen over twee dagen, werd zij zondagmiddag gekroond tot koningin van het WK.

 

 

Het was een spectaculair wereldkampioenschap. De katvis bleek de sleutel tot succes. Een vissoort met drie verraderlijke stekels op de rug, waardoor pleisters en handschoenen veelvuldig werden gebruikt. Dat Anja Groot een bikkel is, bewees ze met ruim zeshonderd gevangen stuks – voornamelijk katvissen – tijdens dit WK. Door haar hoge handelingssnelheid ving ze veel meer vissen dan haar concurrentie en dat leverde haar uiteindelijk de titel op. 
 

Viskoningin

Dat Anja Groot goed kan vissen was al langer bekend. Na een aantal keer vierde van de wereld te zijn geworden, pakte ze in 2015 voor het eerst het goud. Dat de druk van favoriet zijn haar geen parten speelt, bewijst ze nu twee jaar later. Nog voor haar dertigste is ze in het bezit van twee individuele wereldtitels. Het is een understatement dat vissen geen leeftijdsgebonden sport is. Waar gaat het succes van Groot eindigen?
 
 

Nederland

Het wereldkampioenschap vissen is een WK tussen zeventien landen. Ieder land stelt vijf deelneemsters op en het gezamenlijk resultaat bepaalt de landenuitslag. Oranje eindigde in Sziget als ploeg uiteindelijk net naast het podium (vierde). Spanje ging er met de wereldtitel vandoor, vlak voor Frankrijk en thuisland Hongarije.

Team Holland

Dat de Nederlandse dames in de lift zitten op het gebied van wedstrijdvissen is een gegeven. In 2015 pakte Nederland als team al het zilver. Dit WK selecteerde bondscoach Stefan Verhoeven twee jonge talenten: Daphne Janssen en Mandy Swart. Daar waar Janssen als reserve mocht ruiken aan het echte werk, heeft Swart – slechts veertien lentes jong – een knappe prestatie neergezet op haar eerste WK. Ze werd achttiende met tien strafpunten. Oud-wereldkampioene Ingeborg Audenaerd deed het nog iets beter. Ze werd achtste en had daarmee een belangrijk aandeel in het uiteindelijke teamresultaat. Het team werd gecompleteerd door Floor Verhoeven (zevenendertigste) en Wanda de Schouwer (zestigste).
 
 
De Uitslagen:
 
 
INDIVIDUEEL:
 
 
 
 
(SPN)
 
 
 
De Graankorrel Oude Pekela.Hengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport Hennie Kruidenier.MatrixCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.GURU Knowledge is power.CarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.TopdobbersPreston Innovations.Marcel vd EyndeT Wisentbos DrontenSOLITH Fish - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.