banner de witvisser

CarpzoomCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.SOLITH Fish - CrestaMarcel vd EyndeTopdobbersPreston Innovations.MatrixGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenHengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.De Graankorrel Oude Pekela.Verpa-Geers Groundbaits.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.

Ik sta al enkele jaren als gast op camping Wedderbergen in Groningen. Dit is een leuke camping waar van alles te doen is in de zomer. Voor een aantal jaren terug is er in samenwerking met De Witvisser karper uitgezet in de vijver.  Nadien is het vissen op de camping erg populair geworden. Na alle activiteiten die ze al hadden was er het vissen op karper bijgekomen.  

 

 

 

Vorig jaar kwam ik in gesprek met een goede kennis van mij Sjoerd Huizinga van Spro/Cresta. Het leek ons wel leuk om een demodag op te zetten op de camping.  Dit was in eerste instantie bedoeld voor de camping gasten om ervaring op te doen hoe men op karper kon vissen op verschillende disciplines. Dit was toen een groot succes en we besloten om het dit jaar weer over te doen.

Klik hier voor foto's

 

 

Deze editie waren er ook gasten van buiten de camping uitgenodigd via De Graankorrel doormiddel van een flyer in de winkel. De Graankorrel is natuurlijk de winkel in de buurt van de camping waar je alle hengelsport artikelen kan halen. En er is via facebook een berichtje uitgestuurd.

 

De Graankorrel                Camping Weddebergen               SOLITH Cresta

 

 

 

Dit jaar waren er ook weer een aantal vissers bereid om uitleg te geven van de verschillende disciplines en de gasten even te laten vissen vanaf hun viskoffers. De vissers waren verdeeld aan 1 kant van de vijver. Als eerste zat Klaas Mozes. Klaas viste met de vaste stok en na de middag met de Method Feeder. Daarnaast zat Jeroen Jansen met de Pellet Wagler een speciale manier om de karper in het oppervlakte water te vangen. Naast Jeroen zaten  Jan Epping en dochter Kira Epping. Jan viste met de Method Feeder en Kira met de vaste stok. Op de laatste positie zat Niko Oosterveen met de vaste hengel.

 

 

Klik hier voor foto's 

Er werd op verschillende manieren gevist en ook gevangen. Ook veel kleine karpers waren actief. Dit gaf aan dat de vijver een goede vijver was waar de vissen zich ook voort kunnen planten. Ook was Martin Jager van De Graankorrel bereid om naar de camping te komen om artikelen aan te bieden via een stand van de Graankorrel. Naast dit alles was er voor de bezoekers ook nog mogelijk om aan een activiteit mee te doen. Er kon geraden worden hoeveel gewicht er aan de hengel zat. En er was een activiteit waar men met een Feeder een korf in een cirkel kon gooien. Hier was veel animo voor.

 

 

 

In het begin van de dag waren de karpers niet erg actief. Er werd af en toe een mooie karper gevangen. Met de wagler was het eerst moeilijk een karper te vangen. De karpers zaten onderin. Met de vaste stok ging het aardig beter. Door veel bij te schieten werden de vissen actief. Klaas Kira en Niko vingen dan ook regelmatig een mooie karper. Later op de dag begon de rest ook goed te vangen. Veel gasten hebben een karper aan wal kunnen brengen.

 

 

 

De winnaars van de activiteiten zijn:

 

 

 

Gewicht raden:  Olga Moors    145 gram  (Het gewicht was 120 gram.)

 

 

Feeder werpen onder de veertien :  Chantel.

 

Feeder werpen boven de veertien :  Ger Soppe.   (Geen foto. prijs word nageleverd)

 Klik hier voor foto's 

 

 

Dit alles heeft er voor gezorgd dat er weer een aantal mensen aan de waterkant belanden. Er zijn deze dag veel bezoekers geweest. Veel mensen van de camping maar ook van buitenaf kamen er belangstellenden naar de camping.  Het was weer een geslaagde dag.

 

 Camping Weddebergen              SOLITH Cresta                 De Graankorrel               

 

Met dank aan: Camping De Wedderbergen / Spro-Cresta / De Graankorrel / en de vrijwillige vissers.

 

 

 

 Klik hier voor foto's 

 

 

 

 

  Camping Weddebergen              SOLITH Cresta                 De Graankorrel   

 

 

 

 

Klik hier voor foto's  

 

 Klik hier voor foto's 

 

 

CarpzoomCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.SOLITH Fish - CrestaHengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeHengelsport SappemeerVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.De Graankorrel Oude Pekela.T Wisentbos DrontenTopdobbersPreston Innovations.MatrixHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.