banner de witvisser

Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport SappemeerTopdobbersCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.Preston Innovations.SOLITH Fish - CrestaT Wisentbos DrontenGURU Knowledge is power.Verpa-Geers Groundbaits.CarpzoomHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Hengelsport Hennie Kruidenier.MatrixMarcel vd EyndeDe Graankorrel Oude Pekela.

Vandaag was het tijd voor mij om weer eens in Urk te gaan vissen. Ik zit in een vrienden app die is opgezet na het laatste festival in Duitsland de vd Valk Challenge. Op dit festival is deze vriendengroep ontstaan.  Deze groep bestaat uit vier veenboeren en vier Urker mannen We hebben redelijk vaak contact en we hebben het regelmatig over om eens weer een evenement te gaan vissen. Misschien ook wel om eens  te gaan kijken waar er in de toekomst een evenement georganiseerd kon worden. Na wat heen en weer geflipper via de telefoon kwam er via via (Chris verhoeff) een bericht binnen dat er in Zweden een mooie locatie was om eventueel een keer een evenement te houden. En dan komt het je zit dan met een man of acht in deze app en iedereen pingelt maar wat aan en ideeën genoeg. 

 

 

 De locatie voor onze eerste bak koffie.

Er werd hierna maar besloten om een keer bij elkaar te komen en hierover te spreken. We kregen een uitnodiging om weer eens naar Urk te komen om daar in de haven te gaan vissen en na die tijd even te evalueren en te discussiëren hoe we dit gaan oppakken.  Ik had Afgesproken met Arend Profijt Roelof Koekoek en Henk Dimmendaal. (De Veenboeren) om tegen kwart voor zeven weg te gaan. Ik zou met Arend mee rijden en ik had dan al vroeg in de morgen al mijn visspullen klaargezet.

 

 

 Veel toeschouwers op de kade.

Roelof en Henk waren inmiddels gearriveerd. Ik besloot om maar de mannen toe te gaan en ik trok de deur achter mij dicht. Dat had ik beter niet kunnen doen ik had namelijk geen sleutel bij me. Het was toch nog wel een beetje fris buiten. Na een kleine tien minuten in de buitenlucht gestaan te hebben kwam arend aangetuft. Snel de spullen in de auto en bij de kachel zitten. Dat is wel een voordeel als je mee rijdt. De kachel is al warm.

 

 

 Lub in Actie

We hadden afgesproken bij SEA Frozen in Urk. Daar mochten we gebruik maken van de kantine en mochten we een bak koffie achterovergooien. Lub Snijder stond ons al op te wachten en de deur stond al open. Binnen kwamen we de andere mannen tegen Mark Heldoorn, Wim de Boer en Meindert de Boer. De planning was om te gaan vissen van halfnegen tot halftwaalf. Deze was na ons gesprek niet meer haalbaar en we besloten om eerst te loten en dan maar naar de haven te gaan.

  Klik hier voor meer fotos

 

 

 Arend zat helemaal alleen

Lub had de nummers al geplaatst en had het loten geregeld. Ik moest het vandaag doen met nummer vijf. Mooi in de midden tussen De Boertjes in. Deze mannen kennen de klappen van de zweep wel en wij als veenboeren gingen ervan uit dat we op plaats vijf zes zeven en acht zouden eindigen. Maar zoals altijd blijft het vissen. We besloten om maar door te vissen tot een uur. Het werd na het opbouwen toch nog halftien voor iedereen klaar was.

 

 

 Mark vangt een visje ondanks dat hij haast verkleumde van de kou.

Het vissen kon beginnen en ik had veel casters mee en men zei dat dit baarsjes lokt en als het er veel zijn de voorns weg blijven. Eigenwijs als ik was/ben gooide ik vijf grote ballen voer rijkelijk voorzien van casters bij mijn dobber. Ik had er toch genoeg. Het duurde dan ook niet lang of ik was mijn dobber kwijt. En ja daar was mijn eerste baarsje van drie centimeter. Dit ging zo een poosje door en ik zag dat mijn buren wel voorns vingen.  Daar ga je dan dacht ik toen.

 

 Wim vangt een mooie winde.

Maar ik besloot toch om door te gaan met brengen van casters. En ja hoor mijn eerste voorntjes kwamen boven. Dit ging prima. Ik kreeg de voorns mooi aan de praat. Toen zag ik Wim een mooie winde vangen. Deze moest hij wel scheppen. Dat was voor mij het moment om anders te gaan vissen. Ik heb toen mijn tactiek veranderd en ben met groot aas gaan vissen en vanaf dat moment begon de vis te groeien. Ik ving zo een periode een mooie slag windes en voorns zo dat ik de rest mooi voor bleef. Ook moest ik het schepnet een paar keer gebruiken. Ik verspeelde nog een aantal mooie vissen en voor dat ik het wist was het al weer tijd om te stoppen. Dat is het nadeel als de vissen actief zijn dan gaat de tijd supersnel.

  Klik hier voor meer fotos

 

 

 Ook ik kwam er een paar tegen.

Er kon gewogen worden en het werd al snel duidelijk dat ik de rest een klein stukje voor lag. Bij mij bleef de teller op negen kilo staan en hiermee had ik de meeste kilo’s. De nummer twee Henk Dimmendaal had zes en halve kilo en de rest van de mannen zaten rond de zes kilo. Het was wat dat betreft een mooie vismorgen.

 

 

 Nelie deelt de gebakjes uit en dat ging er wel in. (Op de achtergrond zoekt Mark de kachel op daar was hij wel aan toe.)

Na de wedstrijd waren we uitgenodigd door Wim om bij hem thuis even een visje te eten en even de bespreking te openen. Het bleef niet bij een visje. We zaten nog maar net aan tafel en de koffie en gebak werd ons al voorgezet door Nelie Net het gebak achter de knopen en Albert de zoon van Wim kwam al aanzetten met een schaal sliptong. Ook kwam er een schaal zalm bij en een kom soep en als toetje nog een huzarensalade met zalm als bonus. Met andere woorden we zaten bomvol toen het gesprek op gang kwam.

  Klik hier voor meer fotos

 

 

Dat ziet er lekker uit. 

We hebben nu de eerste stap gezet van het project en gaan binnenkort voor stap twee. Als alles goed gaat en alles is naar wens  dan gaan we volgend jaar in Mei richting Zweden. Mocht het niet doorgaan dan gaan we op zoek naar een andere locatie.  We kregen allemaal nog een tas met vis mee en gingen weer naar de veen kolonie. Het was voor ons een top dag in Urk en hopen dat er nog veel van zulke dagen volgen.

 

 

 Albert zorgt er voor dat we niet te kort komen.

 

Ik wil de mannen uit Urk bedanken voor de leuke dag. Wim en Nelie voor het warme ontvangst en de stevige maaltijd. (Albert bedankt voor het bakken van de vis.)

 

Het was Super geregeld.

De Witvisser.

 

  Klik hier voor meer fotos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Klik hier voor meer fotos

 

 

 

 

 Klik hier voor meer fotos

 

 

CarpzoomVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Verpa-Geers Groundbaits.Hengelsport SappemeerHengelsport Hennie Kruidenier.GURU Knowledge is power.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.TopdobbersCamping Wedderbergen wedde dat je terug komt.SOLITH Fish - CrestaDe Graankorrel Oude Pekela.Marcel vd EyndeT Wisentbos DrontenPreston Innovations.Matrix