banner de witvisser

HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Vakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Preston Innovations.Wormenkwekerij WasseSaga-the-game-changer - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.Gruppen Angelsport EmlichheimGURU Knowledge is power.T Wisentbos DrontenHengelsport Hennie Kruidenier.Marcel vd EyndeDe BaitshopHengelsport Sappemeer

Normaal gesproken word van de 24 uurs wedstrijd regelmatig een tussenverslag gemaakt. Maar door bepaalde omstandigheden was mij dit deze keer niet gelukt. Ik zal het hier verder maar niet over hebben. Volgende keer maar weer.

Afgelopen weekend is de Witvisser Centerparcs-Cup gevist op het bungalow park De Huttenheugte in Dalen. Dit park heeft zich meer gericht op de sportvisser en heeft een vijver met een goed visbestand. Het hele jaar door word het park goed bezocht door vissers die een weekendje weg willen en ook nog willen vissen. Nu word er elk jaar  twee keer een 24 uurs wedstrijd gehouden. Het was even aftasten om te kijken wat de animo hiervoor was en  dit blijkt toch wel goed te zijn.

 

 

 Prachtig uitzicht op het eiland.

Vrijdagmorgen om elf uur waren alle teams aanwezig en kon het beginnen. Er waren dit jaar oude bekende teams bij en ook weer een aantal nieuwe teams. Ook  waren er deze keer twee teams uit België aanwezig. Team Triki en team Bolderberg. Hier zijn we natuurlijk trots op dat deze teams speciaal voor deze wedstrijd hier naar toe komen. Vorig  jaar was Team Triki het team wat de primeur had door met de vaste stok bijna veertig kilo aan voorns te vangen.  

 

 

 De indeling van het parcours.

De loting kon beginnen en de eerste blije en treurige gezichten kwamen tevoorschijn.  Natuurlijk kan niet iedereen op een top stek zitten. De loting was als volgt:

Stek 1 Team Bolderberg (België)

Stek 2 Het Poerwinkeltjen Urk

Stek 3 Wolters Fishingteam

Stek 4 Team de Zwarte Hand

Stek 5 Team Zuidhorn

Stek 6 Team Muller Arnhem

Stek 7 Team De Witte hand

Stek 8 Team De Witvisser

Stek 9 Team Lith

Stek 10 Team Triki Hengelsport (België)

Stek 11 Team Klazienaveen

Stek 12 Team Centerparcs

Stek 13 Visteam Urk

Stek 14 Feeder team Apeldoorn.

Het was natuurlijk altijd afwachten hoe het zou gaan maar bij ons in het team had er al iemand buikpijn van de plek die we geloot hadden. Deze zou na een kwartiertje wel weer verdwijnen.

 

 Voor meer foto's klik hier.

 

 

 Mooie brasems worden er weer gevangen.

De teams gingen naar hun locatie en alles kon opgebouwd worden voor de wedstrijd. Om drie uur ging de wedstrijd van start en de voersessie en het vissen kon beginnen. Na een paar uur ben ik maar eens rondgegaan om te kijken hoe het ging. Het was nog niet best.  Op stek 11 team Klazienaveen had een paar brasems gevangen. Wolters Fishing team  80 voorns , Triki Hengelsport had er een stuk of dertig en team de Witte hand had een voorn.  Het was voor mij wel een lange ronde. Bij de meeste teams was het even kletsen en wat drinken. Na vele verschillende dranken genuttigd te hebben kwam ik weer op onze stek.

 

 

 Nog een big bream.

Bij ons ging het ook niet goed. We hadden nog geen beet gezien. Het was tijd voor mij om eens een poos op de kist te gaan zitten. Na mijn sessie was het nog net zo als bij de start. De vissen lieten wel erg lang op zich wachten. Tijdens mijn tweede sessie ving Gert een brasem het was inmiddels al tegen half twaalf. We wisten op dat moment niet wat de stand was. Normaal gesproken was onze stek geen stek voor veel brasems.

 

 

 Ook zijn ze er een slagje kleiner.

Het plan was om nog een ronde te maken maar door mijn vorige ronde en het ter plaatse bijvullen besloot ik toch maar om even een paar uurtjes te gaan liggen. We hadden op dat moment af en toe wat beweging in de top. (Niet alleen van de vleermuizen) Tegen vijf uur werd ik wakker en besloot maar eens bij de mannen te gaan kijken. Onze teller stond op dat moment op 14 brasems. Er werd toch wel wat gevangen. Na een bak koffie kon ik weer plaats nemen op de kist. Na een paar keer inwerpen kreeg ik eindelijk beet. Mijn top bewoog een centimeter naar voren en kwam gelijk weer terug.

  Voor meer foto's klik hier.

 

 Klaas Huisman vangt in de morgen gewoon door.

Dit ging een paar keer door tot de top toch iets langer bleef staan op dat moment had ik eindelijk een brasem gevangen. In het volgende uur krijg ik nog vijf keer beet en  vang er twee bij. Vanaf dat moment was het helemaal weer gebeurd. Onze teller bleef staan op 18 brasems. Ik ging nog even met Arend  op ronde en we kwamen er al snel achter dat we het helemaal niet verkeerd deden. Onze buren team Lith hadden 6 brasems op de steiger had team Triki ook zes brasem met een aantal voorns erbij. Team Klazienaveen Had twaalf brasems en team centerparcs 8.

 

 

 Tip: Ga nooit te dicht achter je teammaat zitten. Je kan zo een neus piercing oplopen. gelukkig was dit in de arm.

Dit hield in dat we nog goede zaken deden achter het eiland. Feeder team Apeldoorn had op dat moment 17 brasems en de uitschieter was team De Witte hand met 25 brasems. Op dat moment stonden we op een tweede plaats. Er moesten nog wel enkele uurtjes gevist worden.

 

 

 Wegen maar.

Tot het eindsignaal vingen we er nog een aantal voorns bij en dat was het dan. De weging kon beginnen. Het was al snel duidelijk dat Team De Witte Hand Lute Dijkema,Koert Boers en Klaas Huisman de wedstrijd gingen winnen . Zij hadden meer dan dertig brasems gevangen. Het was dit jaar een moeilijke visserij. Waar dit aan ligt? Zeg het maar. Er kwamen allerlei punten naar voren. Zoals te veel voedsel in het water door dat er vere in de korf zat als men deze ophaalt. Of te warm. Of verkeerde wind. Gelukkig is er niemand die het precies weet. Diegene is dan de koning van het vissen.

 Voor meer foto's klik hier. 

 

  

 Mooi vrachtje vis.

Wel weet ik dat er veel vis op deze vijver zit. Bennie vt Zand van Centerparcs Huttenheugte doet er alles aan om dit goed  bij te houden. Er zal voor volgend jaar een telling komen zo dat het in beeld komt wat de status is en de grotere Karpers zullen verplaatst worden naar de andere vijver om  het gewone witvissen aantrekkelijker te maken. Ook zal er na de meting weer nieuwe vissen uitgezet gaan worden. Al met al zij doen er alles aan om de vissers tegemoet te komen. Alleen moeten de vissen wel mee willen werken.

 

 Daar moet op gedronken worden.

 

Centerparcs De Huttenheugte                     Centerparcs De Huttenheugte                    Centerparcs De Huttenheugte

 

De prijswinnaars:

 

Plaats 1 : Team De Witte Hand   65,965 KG

 

Plaatst 2 : Team T Poerwinkeltjen Urk 57,880 KG

 

Plaats 3 : Team De Witvisser  44,530 KG

 

Plaats 4 Feederteam Apeldoorn 30,115 KG

 

Plaats 5 : Team Centerparcs 29,630 KG

 

 

De prijs van de grootste/zwaarste Karper ging naar Team Klazienaveen  zij vingen een Karper van 2,526 Kg.

De extra Pouleprijzen gingen naar:

Vak A : T Poerwinkeltjen  en naar Feederteam Apeldoorn

Vak B :  Team de Witte Hand en naar Team De Witvisser.

 

 

Het BBQ team staat voor ons klaar. 

 Na de prijsuitreiking was het tijd voor gezelligheid. Er werd net zoals voorgaande jaren een BBQ georganiseerd die bij de prijs in zat. Tijdens en na de BBQ kwamen de verhalen op tafel en het was nog erg gezellig tot in de late uurtjes. Ik was deze keer niet het laatste die weg ging. Ik liep voor team Triki hengelsport en Gert Kikkert uit naar het huisje. Voor zover je het nog lopen kon noemen.

Het was weer zeer geslaagd. 

De Witvisser.

 

 Prachtige locatie dat Centerparcs.

 

  Voor meer foto's klik hier.

 Centerparcs De Huttenheugte                     Centerparcs De Huttenheugte                    Centerparcs De Huttenheugte

Ik wil Centerparcs bedanken voor de gastvrijheid en voor het mogelijk maken van deze mooie wedstrijd Zij zijn hier toch wel de hoofdsponsor.

Ook wil ik Spro , Guru  en Hennie Kruidenier bedanken voor de sponsering.

En Natuurlijk alle teams bedankt voor de komst naar deze 24 uurs wedstrijd.

Het doet me goed om te horen dat de meeste teams volgend jaar weer aanwezig zullen zijn.

 

GURU knowledge is power                     Fish Cresta                       GURU knowledge is power

 

We zullen weer gaan evalueren en misschien hebben we volgend jaar wel weer een andere indeling/Opzet.

En als laatst wil ik mijn teammaten Arend Profijt, Gert Kamerhuis en Gert Kikkert bedanken voor hun inzet.

En onze inmiddels vaste notuliste Atjilla Kamerhuis.

 

 

 Onze notuliste Atjilla Kamerhuis.

 Jan heeft het er goed bij staan.

 

 24 uurs wedstrijden vissen dat is niet Niks of toch wel.

 

 Voor meer foto's klik hier.

  

  

Marcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaPreston Innovations.BAITSHOP.NLVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Gruppen Angelsport EmlichheimHengelsport SappemeerGURU Knowledge is power.Hengelsport Hennie Kruidenier.HengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Wormenkwekerij WasseVerpa-Geers Groundbaits.T Wisentbos Dronten