banner de witvisser

T Wisentbos DrontenHengelsport Hennie Kruidenier.De BaitshopWormenkwekerij WasseMarcel vd EyndeSaga-the-game-changer - CrestaVerpa-Geers Groundbaits.Preston Innovations.Hengelsport SappemeerHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.Gruppen Angelsport EmlichheimVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.GURU Knowledge is power.

Afgelopen weekend is de 24 uurs wedstrijd De Witvisser Centerparcs Cup gevist op het Centerparcs De Huttenheugte in Dalen. Bij deze wedstrijd doe je mee als team en vis je 24 uur achter elkaar bij een huisje op het park. Dit huisje word toegewezen via de loting en hier kan je als team je spullen opbouwen en er een gezellig weekend vissen van maken.

Prachtige Locatie

We waren deze editie met negen teams. Er warenvlak voor tijd veel afmeldingen. Aan de ene kant zeer teleurstellend maar aan de andere kant werden de mindere stekken er uit gehaald. Tenminste wat ons de mindere stekken leken. Om Elf uur zijn we begonnen met de loting en iedereen kon naar daarna hun huisje. Ik viste dit weekend met Arend Profijt Gert Kamerhuis en Gert Kikkert. Deze mannen kennen de klappen van de zweep wel.

Daar gaat ie weer.

En aan gezelligheid kom je met hun ook niet te kort. Arend lootte voor ons nummer vier. Dit was op het ondiepere gedeelte van het meer. Volgens de geleerden werd er de week er voor veel gevangen op het ondiep gedeelte. Op nummer twee kwam team Centerparcs te zitten. Dit was op het diepere gedeelte van het water en altijd een zeer gewilde stek. Hier kan men over het algemeen wel goed vangen als men op de juiste manier vist. Op stek drie lootte het team ui België/ Team Triki Hengelsport. Zij visten hier voor de eerste keer en wilden ook graag met de vaste stok vissen.

Klik hier voor meer fotos

Team WFT

Links van ons op nummer vijf zat team WFT (Wolters fishing team) Ook zij visten voor de eerste keer mee. Dit team zat ook op het ondiepe gedeelte.

Team Ut Poerwinkeltjen Urk.

Op plaats zes zat team Ut Poerwinkeltjen uit Urk. Zij visten voor de tweede keer mee en zaten op de stek waar de wedstrijden al een paar keer gewonnen werd. Op plaats zeven zat team Zuidhorn Zij zaten op de hoek bij het eiland en hadden de mogelijkheid om twee kanten op te vissen

Team Zuidhorn

Plek acht was voor Visteam Klazinaveen Zij zaten aan de achterkant van het eiland hier hebben wij ook al eens gevist en werden daar derde. Een plek met veel mogelijkheden. Nummer negen was voor team Vd Lee Delft. Deze stek is de trekpleister van het vissen. De steiger word vaak gebruikt door vissers en is volgens de meeste vissers de plaats die je moet hebben. Op stek nummer tien zat team Muller.

Klik hier voor meer fotos

Weer een voorn erbij.

Dit was nu ook een topstek nummer 1 de kinderboerderij was er uit gehaald en hierdoor was er veel ruimte voor hun om te vissen. Hier werd men in het voorjaar tweede. Maar dit alles zegt natuurlijk niets het is en het blijft vissen. Soms zit je goed en meestal vis je achter het net. Om drie uur ging de wedstrijd van start. Wij hadden afgesproken dat we ongeveer om de drie uur gingen wisselen. Arend begon en ik kon even rond om wat foto’s te maken en even kijken hoe het ging. Als je te voet rond gaat dan ben je al snel anderhalf uur verder.

Veel voorns voor team Triki Hengelsport.

Na wat informatie gekregen te hebben kwam ik er al snel achter dat er op enkele plaatsen wat gevangen werd. Op de steiger werd regelmatig een visje gevangen. Nog geen grote vissen maar het ging wel lekker. Op nummer tien bij team Muller begon het goed. Zij hadden al een paar brasems en een karper gevangen. De karper kon nog wel eens belangrijk zijn. Er stond namelijk een Preston Absolute box op de zwaarste karper van het evenement. Het begin was redelijk.

Team vd Lee Delft

Bij ons ging het nog niet zo goed en ik hoorde al snel dat de aanbeten erg voorzichtig waren. Het werd een moeilijke visserij. Af en toe kon je een paar brasems vangen en dan viel je weer stil. De aanbeten waren erg voorzichtig en de kromtrekkers die we hier gewend waren bleven uit. Onze buren uit België vingen overdag erg goed door. Met de vaste stok vingen ze slag op slag voorns. Zou dit dan de goede keuze geweest zijn? De nacht viel in en de voorn was voor onze buren niet meer te vangen.

Klik hier voor meer fotos

De enige vrouwelijke deelneemster doet ook goed mee.

Wij vingen af en toe een brasem we hadden van alles geprobeerd zelfs met een hair. Maar de Brasem was niet echt los. Ik besloot met een andere montage te gaan vissen. Ik had nog niet ingegooid en ik kreeg beet op deze manier. Deze Brasem haakte ik en tien meter uit de kant zag hij mij waarschijnlijk zitten en schrok waarschijnlijk zo dat hij het hazenpad koos. Gelijk weer ingegooid en ik ving vier grote brasems achter elkaar. Ook voor Gert had ik de montage aangepast en ook hij begon te vangen. Dit was het volgens ons. Nou dat klopte Dat was het dan. De Brasem was weer weg. We zagen op de steiger de lampen wel erg vaak aan en uit gaan dat we al snel door hadden dat daar goed gevangen werd. Ook ging ik af en toe even buurten om te kijken hoe het met de buren ging.

Jan Jansen met een mooie brasem.

De mannen uit België waren geheel stil gevallen en konden de brasem niet aan het eten krijgen. Op stek twee bij team centerparcs ging het redelijk goed. Ze hadden al meer dan twintig brasems. Onze teller stond op veertien brasems en wat klein spul. Ik heb die nacht een uurtje geslapen en werd tegen acht uur afgelost door Arend. Dat was voor mij het moment om even een uiltje te knappen. Even bij de buren kijken koffie zetten voor de mannen en dan naar bed. Ik had mijn ogen net dicht en Arend stond alweer naast mij om te gaan vissen. Het was elf uur en Arend moest even weg. Ik heb tot 1 uur gevist en ben toen op ronde gegaan om te informeren hoe het was. Ik kwam er al snel achter dat het op het ondiepe gedeelte niet erg goed was en dat daar veel blieken en voorns gevangen werd. De Brasem liet het daar afweten.

Team Klazinaveen met de meeste karpers. (Helaas niet de zwaarste)

Bij team Klazinaveen kreeg ik te horen dat ze wel vijf karpers gevangen hebben. Hier zat een redelijke karper bij. Verder was het daar ook veel kleine vis. Op de steiger bij team vd Lee was erg veel vis gevangen ook brasem en een karper. Schatting was ruim tweehonderd vissen. Team muller op nummer tien had tweeëntwintig brasems gevangen en heel veel voorn. Op nummer twee team Centerparcs werd de meeste brasems gevangen. Vijfendertig stuks groot en klein. Team triki Hengelsport had ruim driehonderd vissen gevangen met de vaste stok. Wij hadden zevenentwintig Brasems en een aantal kleinere vis. Al met al was het voor de weging niet bekend wie de winnaar was.

Klik hier voor meer fotos

Een net vol voorns.

Er was geen echte uitschieter. Na de eerste paar wegingen was het al duidelijk dat team Centerparcs goede zaken had gedaan. Zij vingen bijna 67 kilo vis. Onze buren triki Hengelsport uit België vingen zevenendertig kilo waarvan ruim vijfendertig kilo aan de vaste stok. Als ze ook in de nacht door konden vangen dan hadden ze de wedstrijd kunnen winnen. De teller van de weegschaal bleef bij ons op bijna negenenvijftig kilo steken. Dat was op dat moment een tweede notering.

Wegen Maar

Er waren op dat moment nog twee teams die over het gewicht van team Centerparcs kunnen komen. Op nummer 9 De Steigers en op nummer tien. Team vd Lee uit Delft ving op de steiger meer dan tweehonderd vissen. Hier waren ook veel voorns en blieken bij en daardoor kwamen ze tekort om team centerparcs te verslaan. De teller bleef steken op bijna tweeënveertig kilo. Op dat moment goed voor plaats drie. Het laatste team moest nog gewogen worden en team Centerparcs was verzekerd van de tweede plaats en wij team De Witvisser van de derde plaats Team Muller op nummer tien had tweeëntwintig brasems gevangen en veel kleine vissen. Met ruim drieënvijftig kilo op de teller was dit genoeg voor de derde plaats. Het zat in de top drie dicht bij elkaar en het was spannend tot het laatste moment. Wij vingen in de morgen bijna geen vis meer terwijl team Muller en Team vd Lee goed doorvingen. Team Centerparcs de Huttenheugte wint de Witvisser Centerparcs-Cup 2015.

Het winnende team Centerparcs Huttenheugte.

Ondanks de afmeldingen wil ik de deelnemende teams hartelijk bedanken voor hun komst en het gezellige en gemoedelijke weekend. Het doet ons zeer goed dat ondanks alle afmeldingen vlak voor het evenement de meeste teams volgend jaar weer mee willen doen.

Bedankt!

De Witvisser.

Onze notuliste Atjilla Kamerhuis. (bedankt)

De Einduitslag:

  1.  Team Centerparcs                                  66,980 Kg
  2.  Team De Witvisser                                  58,615 Kg
  3.  Team Muller                                           53,450 Kg
  4.  Team vd Lee Delft                                  41,715 Kg
  5.  Team Triki Hengelsport (BE)                   37,100 Kg.
  6.  Ut Poerwinkeltjen Urk                             25,870 Kg
  7.  Visteam Klazinaveen                              16,850 Kg
  8.  Team Zuidhorn                                      17,920 Kg
  9.  Team WFT                                             16,935 Kg

De winnaars van De Witvisser Centerparcs-Cup 2015  Team Centerparcs Huttenheugte

Albert Brehm van team Vd Lee uit Delft met de winnende karper. Albert wint door het vangen van deze karper een Preston Absolute Box.

De aanloop naar dit event zag er zeer goed uit. Er hadden zich 14 teams op papier aangemeld. Een aantal weken voor het evenement van start zou gaan kwamen de eerste afmeldingen. Een aantal aangemelde teams kon geen extra personen vinden om te vissen. Deze teams hebben zich afgemeld. Ik zat ruim een week nog met elf teams waarvan een team uit België waarvan ik helemaal nog niets gehoord had en gewoon niet aanwezig was. Deze mannen waren er al eerder geweest en wilden beslist weer mee doen. Dit team uit België Belgium Lions (BE) Goovaerts Christophe en Vanderheyden Steve hebben er voor gezorgd dat de eindprijzen werden aangepast en dat de organisatie voor extra onkosten kwam te zitten. Gelukkig is dit door de deelnemers geaccepteerd en hebben we toch nog een top weekend gehad.

 Ik kreeg anderhalve week voor aanvang nog een afmelding van een team waarvan ik dit niet verwacht had. Iemand ven het team had zich afgemeld en ook zij visten niet mee. Dit alles zorgde voor veel regelwerk en aanpassingen. Het Centerparcs had namelijk alle huisjes geblokt voor dit evenement en hier konden geen gasten meer in. Bij dezen wil ik Centerparcs bedanken voor hun medewerking.

 

Mooi stukje natuur bij de Huttenheugte

Zelfs een pauw op visite.

Klik hier voor meer fotos

 

 

 

Hengelsport SappemeerSaga-the-game-changer - CrestaT Wisentbos DrontenHengelsportLauwe De hengelsportzaak van Maas&Waal.GURU Knowledge is power.Preston Innovations.Verpa-Geers Groundbaits.Gruppen Angelsport EmlichheimVakantiepark Bergumermeer Vissen in Friesland.Hengelsport Hennie Kruidenier.Wormenkwekerij WasseMarcel vd EyndeBAITSHOP.NL